ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση: Ο Ερντογάν χάνει από τους πιθανούς συνυποψήφιούς του

Δημοσκόπηση: Ο Ερντογάν χάνει από τους πιθανούς συνυποψήφιούς του
Ο Ερντογάν χάνει από όλους τους πιθανούς συνυποψήφιους του
Associated Press

Σε προεκλογικό κλίμα έχουν μπει οι υποψήφιοι στην Τουρκία, με τον Ερντογάν να προσπαθεί να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος. 

Παρόλο που η αντιπολίτευση της Τουρκίας έχει πέσει σε ποσοστά, οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να «ζορίζουν» τον Ερντογάν που φαίνεται να χάνει.

Όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις η αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 58% έναντι του 42% του Ερντογάν, ενώ ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές στη χώρα να διεξαχθούν πριν τον Ιούνιο του 2023.

Τα σενάρια για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές γενικά δίνουν και παίρνουν, ωστόσο οι υποψήφιοι έχουν ξεκινήσει δυναμικά την προεκλογική τους εκστρατεία. Μάλιστα, ο Ερντογάν έχει ήδη μπει στο κλίμα με τα τραγούδια λατρείας που του αφιερώνουν.

Αν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι δημοφιλέστεροι, ο Ερντογάν ελπίζει σε ένα προεκλογικό «πυροτέχνημα» μετά την αναγγελία του για τον εντοπισμό μεγάλου κοιτάσματος αερίου.

Από τους υποψηφίους ο πιο δυνατός αντίπαλος του Ερντογάν φαίνεται πως είναι ο Μανσούρ Γιαβάς ο οποίος συγκεντρώνει 51,4% έναντι 33,1% που συγκεντρώνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεύτερος σε δημοτικότητα έρχεται ο Εκρέμ Ιμάμογλου ο οποίος συγκεντρώνει 43,2% έναντι 36,9% που συγκεντρώνει ο Τούρκος πρόεδρος. Αμέσως μετά είναι η Μεράλ Ακσενέρ με 42,4% έναντι του 36,3% του Ερντογάν.

Τέλος, είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίος συγκεντρώνει 38,6% έναντι 37,6% που συγκεντρώνει ο Τούρκος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι Κούρδοι είναι εκείνοι που θα κρίνουν το αποτέλεσμα, οι οποίοι τείνουν προς τον Ιμάμογλου.

Ωστόσο, ο Ερντογάν συνεχίζει να τάζει στους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι θα μοιράσει λεφτά και φυσικό αέριο τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμα:

Τουρκία: Ο Ερντογάν κάνει περιοδεία με ερωτικά τραγούδια

Προκαλεί η Τουρκία: Στο στόχαστρο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και η Κρήτη

Επέκταση στα 12 ν. μίλια νότια της Κρήτης: Οι 12 χάρτες και η απόφαση