Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Ο μυστηριώδης θάνατος του Rey Rivera
Πηγή: Pixabay
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Ο μυστηριώδης θάνατος του Rey Rivera

Ο Rey Rivera βρέθηκε νεκρός σε μια εγκαταλελειμμένη αίθουσα συνεδριάσεων στο ξενοδοχείο Belvedere της Βαλτιμόρης το 2006. Η τρύπα στο ταβάνι, το άθικτο κινητό του και το παράξενο σημείωμα.

Τον Μάιο του 2006, ο Rey Rivera εξαφανίστηκε από το σπίτι του στη Βόρεια Βαλτιμόρη. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, το σώμα του βρέθηκε σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στο ιστορικό ξενοδοχείο Belvedere της Βαλτιμόρης. Το άψυχο σώμα του άνδρα φαίνεται πως βρισκόταν εκεί μέρες, ενώ στο ταβάνι υπήρχε μια τρύπα.

Η σειρά του Netflix, Unsolved Mysteries, έφερε τη διεθνή προσοχή στον μυστηριώδη θάνατο του Rivera. Οι δημοσιογράφοι Τάγια Γκράχαμ και Στίβεν Τζάνις, είχαν καλύψει στο παρελθόν τον θάνατο του Rivera, ερευνώντας πώς γίνεται τα τραύματά του να έμοιαζαν περισσότερο σαν να τον χτύπησε αυτοκίνητο παρά σαν να έπεσε από την ταράτσα.

Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Rivera πήδηξε από την ταράτσα του 14όροφου κτηρίου και έπεσε στην οροφή της αίθουσας συνεδριάσεων, πιθανολογώντας ότι αυτοκτόνησε. Τα στοιχεία όμως που προέκυψαν δεν έβγαζαν νόημα. Τι συνέβη τελικά στον Rey Rivera;

Ποιος ήταν ο Rey Rivera

Ο Rey Rivera ήταν ένας 32χρονος συγγραφέας και βιντεογράφος που ζούσε στη Βαλτιμόρη. Είχε μόλις παντρευτεί την αγαπημένη του Άλισον και είχε βρει δουλειά ως συντάκτης οικονομικών ενημερωτικών δελτίων του The Rebound Report.

Εκτός από τη συγγραφική του δουλειά, ο Rivera ήταν επίσης βοηθός προπονητή για την ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Σύμφωνα με τη σύζυγο του, Άλισον, οι δυο τους σχεδίαζαν να επιστρέψουν στο Λος Άντζελες. Πολλές πηγές επιβεβαίωσαν αργότερα ότι ο Rivera ήταν δυσαρεστημένος με τη δουλειά που είχε λίγο πριν πεθάνει.

Ο Rivera περιγράφηκε ως το είδος του ατόμου που δεν θα εξαφανιζόταν χωρίς να το πει στη γυναίκα του και στους αγαπημένους του.

rey-rivera-and-wife-allison.jpg
Ο Rey Rivera και η σύζυγός του ΆλισονΒιβλίο της Mikita Brottman "An Unexplained Death"

Η εξαφάνιση

Ο Rey Rivera εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από το σπίτι του στη μεσοαστική γειτονιά του Νόρθγουντ στις 16 Μαΐου 2006. Το τελευταίο άτομο που τον είδε ζωντανό ήταν η Κλαούντια, η συνάδελφος της συζύγου του που έμενε ως φιλοξενούμενη μαζί τους. Η Άλισον ήταν εκτός πόλης σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Η Κλαούντια, όπως αναφέρεται στο βιβλίο της Mikita Brottman "An Unexplained Death", είπε ότι ο Rivera φαινόταν απασχολημένος με κάτι ενώ λίγο αργότερα δέχτηκε μια κλήση και έφυγε τρέχοντας, σαν να είχε αργήσει σε ραντεβού.

Η Άλισον προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της στο κινητό του εκείνη την ημέρα, αλλά δεν μπορούσε να τον βρει. Τελικά τηλεφώνησε στην Κλαούντια στις 10 μ.μ. να ρωτήσει για τον άντρα της, αλλά εκείνη της είπε ότι δεν τον είχε δει από τότε που είχε φύγει, το απόγευμα.

Αφού πέρασε όλη την ημέρα καλώντας φίλους και συγγενείς αναζητώντας τον Rivera, η σύζυγός του υπέβαλε αναφορά στην αστυνομία ότι αγνοείται.

rey-rivera-missing-poster.jpg
Η αναφορά της αστυνομίας για τον αγνοούμενο RiveraΒιβλίο της Mikita Brottman "An Unexplained Death"

Στις 23 Μαΐου, το αυτοκίνητο της Άλισον ανακαλύφθηκε σε ένα πάρκινγκ στο Mount Vernon. Την επόμενη μέρα βρέθηκε και το σώμα του Rivera.

Το άψυχο σώμα του Rivera στο ξενοδοχείο Belvedere

Η σορός του Rivera, ο οποίος αγνοούνταν για πάνω από μια εβδομάδα, βρέθηκε σε μια εγκαταλελειμμένη αίθουσα συνεδριάσεων στο ξενοδοχείο Belvedere. Το σώμα του ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, που σημαίνει ότι ήταν νεκρός για μέρες. Μια τρύπα στην οροφή του δωματίου οδήγησε στο συμπέρασμα ότι είχε πηδήξει από την ταράτσα του Belvedere.

Το ξενοδοχείο Belvedere χτίστηκε στις αρχές του 1900 και είχε μια μακάβρια ιστορία ατυχών περιστατικών στους χώρους του, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αυτοκτονιών. Τα πιο πρόσφατα χρόνια, έχει μετατραπεί σε πολυκατοικία.

Οι αρχές πίστευαν ακράδαντα ότι ο Rivera είχε πηδήξει από τον 14ο όροφο του ξενοδοχείου. Ωστόσο, η νεκροψία του ιατροδικαστή δήλωσε ότι η αιτία του θανάτου του ήταν «απροσδιόριστη». Εν τω μεταξύ, η σύζυγός του και η οικογένειά του υποψιάζονταν ότι κάτι άλλο είχε συμβεί.

Ένας από τους συγγενείς του θύματος απάντησε για τη θεωρία της αυτοκτονίας: «Είναι ειρωνικό, γιατί φοβόταν τα ύψη».

Ο Rivera δεν είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας. Επιπλέον, είχε νοικιάσει ένα γραφείο για το πρόζεκτ του, το Σαββατοκύριακο, κάτι που δείχνει ότι δεν είχε πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Επίσης, αν όντως είχε πέσει από ύψος 14 ορόφων, η αιτία του θανάτου θα ήταν ξεκάθαρη, καθώς θα φαίνονταν τα τραύματα από την πτώση. Πώς γίνεται τόσες μέρες κανένας από το ξενοδοχείο να μην είχε αντιληφθεί κάτι; Ή έστω κατά την πτώση, είναι δυνατόν να έπεσε χωρίς να προκληθεί ο παραμικρός θόρυβος;

the-belvedere-hotel.jpg
Το ξενοδοχείο BelvedereΒιβλίο της Mikita Brottman "An Unexplained Death"

Θεωρίες

Αρχικά, οι αρχές δεν μπόρεσαν ποτέ να ανακτήσουν υλικό από τις κάμερες για να δουν τι ακριβώς συνέβη στον Rivera. Στην πορεία, ανακάλυψαν ένα περίεργο σημείωμα στον υπολογιστή του. Το σημείωμα ήταν γραμμένο σε μικροσκοπική γραμματοσειρά, ήταν διπλωμένο και κολλημένο στην οθόνη του υπολογιστή του μαζί με μια κενή επιταγή.

Το σημείωμα απευθυνόταν σε «αδερφούς και αδερφές» και αναφερόταν σε «ένα καλά στημένο παιχνίδι». Συμπεριελάμβανε, επίσης, διάσημους ανθρώπους που είχαν πεθάνει, συμπεριλαμβανομένων των Christopher Reeve και Stanley Kubrick, καθώς και απλών ανθρώπων που γνώριζε ο Rivera στην πραγματική ζωή.

Το εύρημα ήταν τόσο μπερδεμένο που οι ερευνητές το έστειλαν στο FBI. Οι ομοσπονδιακοί διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο για σημείωμα αυτοκτονίας. Το σημείωμα αποκάλυπτε κάτι άλλο. Άρχιζε και τελείωνε με φράσεις που χρησιμοποιούνται μεταξύ των Μασόνων.

Ένας εκπρόσωπος των Μασόνων στο Μέριλαντ επιβεβαίωσε ότι ο Rivera ζήτησε την ένταξή του στην ομάδα, την ημέρα που εξαφανίστηκε. Λίγο πριν από το θάνατό του, ο Rivera διάβαζε επίσης βιβλία σχετικά με την τοιχοποιία.

Η σύζυγός του περιέγραψε μια περίεργη κατάσταση στο σπίτι τις τελευταίες εβδομάδες. Είπε στην αστυνομία ότι ο Rivera ήταν ασυνήθιστα ανήσυχος όταν χτυπούσε ο συναγερμός στο σπίτι τους και ότι είχε μια συνάντηση με έναν άγνωστο άνδρα στο πάρκο, από την οποία γύρισε απογοητευμένος.

Ίσως η πιο ανατριχιαστική λεπτομέρεια από όλες είναι ότι τα παπούτσια και το τηλέφωνο του Rivera βρέθηκαν αργότερα ανέπαφα στην οροφή της αίθουσας του ξενοδοχείου όπου βρέθηκε. Πώς κατάφεραν να μην πάθουν τίποτα από την πτώση;

Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρόκειται για δολοφονία και ο δράστης έστησε τη σκηνή ώστε να μοιάζει με αυτοκτονία. Άλλοι θεωρούν ότι ο Rivera σκοτώθηκε αλλού και μεταφέρθηκε μετά στο ξενοδοχείο. Λένε ότι τον χτύπησαν με αυτοκίνητο, τον μετέφεραν στο Belvedere και στη συνέχεια άνοιξαν τρύπα στην οροφή και τοποθέτησαν τα αντικείμενά του τριγύρω.

Άλλοι, πάλι, εκτιμούν ότι ο Rivera είχε ένα ψυχωσικό επεισόδιο και όντως αυτοκτόνησε.

Η οικογένειά του πάντως μέχρι σήμερα επιμένει ότι ο Rivera δεν θα αυτοκτονούσε.

Διαβάστε ακόμα:

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Η δολοφονία της οικογένειας Miyazawa

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Η «νεκρή» νύφη Christina Kettlewell

Ανεξιχνίαστες υποθέσεις: Τι απέγινε το «καταραμένο» πλοίο Mary Celeste

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ