ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μεταβαίνει στη Συρία

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μεταβαίνει στη Συρία

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι είναι "καθ' οδόν" για τη Συρία, που επλήγη τη Δευτέρα όπως και η γειτονική Τουρκία από ισχυρό σεισμό, του οποίου ο συνολικός απολογισμός ξεπερνά ήδη τους 20.000 νεκρούς.

"Είμαι καθ' οδόν για τη Συρία, όπου ο ΠΟΥ υποστηρίζει την παροχή της βασικής υγειονομικής περίθαλψης στις πληγείσες περιοχές από τον πρόσφατο σεισμό, βασιζόμενος στη μακροχρόνια δουλειά μας στη χώρα", έγραψε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και Συντονιστής της έκτακτης βοήθειας Μάρτιν Γκρίφιθς θα μεταβεί αυτό το σαββατοκύριακο στις πληγείσες περιοχές στην Τουρκία και τη Συρία.

Ο Γκρίφιθς θα μεταβεί στην Γκαζιαντέπ, στον νότο της Τουρκίας, και στο Χαλέπι, στη βορειοδυτική Συρία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, θα συναντηθεί επίσης με "τις αρχές της συριακής πρωτεύουσας, της Δαμασκού".

Την Τετάρτη, ο επικεφαλής του ΠΟΥ είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου ότι "με αυτές τις καιρικές συνθήκες και τους μετασεισμούς που συνεχίζονται, δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να σωθούν ζωές". "Οι άνθρωποι χρειάζονται καταφύγιο, τροφή, πόσιμο νερό και ιατρική περίθαλψη για τη θεραπεία των τραυμάτων που τους προκάλεσε ο σεισμός, αλλά και για άλλες ανάγκες υγείας".