ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία - Συγκίνηση στα χαλάσματα με διασώσεις: «Είναι σαν να μου χάρισες όλο τον κόσμο»

Σεισμός Τουρκία - Συγκίνηση στα χαλάσματα με διασώσεις: «Είναι σαν να μου χάρισες όλο τον κόσμο»
AP

Σεισμός στην Τουρκία: Ένας στρατιώτης μπήκε στον κάδο ενός εκσκαφέα για να σκαρφαλώσει στον δεύτερο όροφο ενός κατεστραμμένου σπιτιού και να βρει το κινητό μιας γυναίκας που αναζητούσε τον γιο της.

Το Σάββατο ένας τούρκος στρατιώτης μπήκε στον κάδο ενός εκσκαφέα για να σκαρφαλώσει και να αναζητήσει μέσα σε ένα κατεστραμμένο από το σεισμό σπίτι στην Αντιόχεια ένα κινητό τηλέφωνο που ανήκε σε μια 75χρονη γυναίκα, η οποία φοβόταν ότι ο γιος της ήταν νεκρός έπειτα από πέντε ημέρες που δεν είχε επαφή μαζί του.

Η γυναίκα, η οποία δήλωσε ότι ονομάζεται Μάμα Μπούσρα, είχε ζητήσει από τους διασώστες να βρουν το τηλέφωνό της και περίμενε να καλέσει τον γιο της σε ένα γειτονικό πάρκο όπου έχουν στηθεί σκηνές για τους σεισμόπληκτους.

Ανταποκρινόμενος στην έκκλησή της ο Μουρατάν Αντίλ, ένας στρατιώτης ειδικών επιχειρήσεων ο οποίος μετέβη στην σεισμόπληκτη αυτή πόλη της νότιας Τουρκίας από την Άγκυρα για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης, ανέβηκε με την βοήθεια του εκσκαφέα στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου στα χαλάσματα του σπιτιού της.

Όταν έφτασε ο Αντίλ στο μπαλκόνι ένας άλλος διασώστης που βρισκόταν μέσα στο κατεστραμμένο σπίτι της γυναίκας του έδωσε μια κόκκινη τσάντα με τα υπάρχοντά της και μέσα σε αυτή υπήρχε και το κινητό της τηλέφωνο.

Ο εκσκαφέας κατέβασε τον Αντίλ, ο οποίος κατευθύνθηκε προς το πάρκο που τον περίμενε η γυναίκα γεμάτη αγωνία. Η μπαταρία του κινητού είχε εξαντληθεί και έτσι δεν μπόρεσε να καλέσει τον γιο της, αλλά κάποιος άλλος άκουσε το όνομα του γιου της και είπε ότι τον γνώριζε και ήταν καλά.

Αυτός τον κάλεσε από το δικό του τηλέφωνο και ο γιος της απάντησε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα άκουσε τη φωνή του παιδιού της έπειτα από τον σεισμό.

«Είναι σαν να μου χάρισες όλο τον κόσμο», είπε η γυναίκα ξεσπώντας σε κλάματα.

Σχετικές ειδήσεις

Σεισμός Τουρκία: Δημοσιογράφος κρύβει το μικρόφωνο για να μην ακουστεί η «γιούχα» κατά Ερντογάν

Σεισμός Τουρκία: Συγκινητικές στιγμές! Ο τουρκικός Στρατός ευχαριστεί τους Έλληνες

Τσαβούσογλου σε Δένδια: «Σας ευχαριστούμε - Να μην περιμένουμε σεισμό για να έρθουμε κοντά»