ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ποια ονόματα «παίζουν» για την κυβέρνηση Ερντογάν - Τι θα γίνει με το υπουργείο Εξωτερικών

Τουρκία: Ποια ονόματα «παίζουν» για την κυβέρνηση Ερντογάν - Τι θα γίνει με το υπουργείο Εξωτερικών
AP NewsRoom

Οι διαβουλεύσεις στην Τουρκία συνεχίζονται, έχουν ήδη ακουστεί κάποια ονόματα για διάφορα υπουργεία.

Ο Ερντογάν προκάλεσε απογοήτευση αρκετών όταν στη διάρκεια του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου που έγινε εχθές, Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι υπουργοί επρόκειτο να αλλαξουν.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μας πληροφορεί από την Κωνσταντινούπολη ότι παρά το γεγονός πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται, έχουν ήδη ακουστεί κάποια ονόματα για διάφορα υπουργεία.

Κάποια ονόματα είναι των κ.κ. Ιμπραήμ Καλίν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για το υπουργείο εξωτερικών, του Μεχμέτ Σιμσέκ για αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα στα οικονομικά, του Σουλεϊμάν Σοϊλού και του Χακάν Φιντάν (διοικητής μυστικών υπηρεσιών) για υπουργός Εσωτερικών, του Χουλουσί Ακάρ και του Γιασάρ Γκιουλέρ για το υπουργείο Άμυνας και του Σινάν Ογάν για το υπουργείο μετανάστευσης.

Κρίσιμος μήνας για τα τουρκικά F-16

Οι Τούρκοι αναμένουν να δουν τι θα γίνει μέσα στον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε σχέση με τα F-16, οπότε οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν για την αναβάθμιση των τουρκικών F-16 και την πώληση νέων προς την γειτονική χώρα.

Ουκρανικοί κινητήρες για το τουρκικό μαχητικό ΚΑΑΝ

Σημαντικό είναι να αναφερθεί και το γεγονός ότι η Ουκρανία κατέθεσε πρόταση για να εξοπλίσει τα τουρκικά μαχητικά με κινητήρες.

Την εν λόγω αποκάλυψη έκανε ο Πρέσβης της Ουκρανίας που τόνισε ότι όλα τα μη επανδρωμένα της Τουρκίας, έχουν ουκρανικούς κινητήρες.

Σχετικές ειδήσεις