ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχηγός της Βάγκνερ Πριγκόζιν μετακομίζει στη Λευκορωσία - Η συμφωνία με Πούτιν-Λουκασένκο

Ο αρχηγός της Βάγκνερ Πριγκόζιν μετακομίζει στη Λευκορωσία - Η συμφωνία με Πούτιν-Λουκασένκο

Στη Λευκορωσία θα μετακομίσει ο αρχηγός της Βάγκνερ, έπειτα από την... παραλίγο κατάληψη της Μόσχας.

Ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν θα μετακομίσει στη Λευκορωσία βάσει μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο για να τερματιστεί η ένοπλη ανταρσία της οποίας ηγήθηκε ο Πριγκόζιν εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Λουκασένκο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, γιατί γνώριζε τον Πριγκόζιν προσωπικά εδώ και 20 χρόνια.

Νωρίτερα, στο χείλος του εμφυλίου πολέμου βρέθηκε η Ρωσία, μετά την απόφαση του επικεφαλής της Wagner, Γεβγέν Πριγκόζιν, να εξαπολύει… επίθεση προς την πρωτεύουσα της χώρας, Μόσχα, κάνοντας επί της ουσίας ανταρσία κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για ώρες, υπήρχε τεράστια αναταραχή σε όλη τη Ρωσία με τις δυνάμεις της Wagner να φτάνουν μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τη Μόσχα και να απειλούν ευθέως να στρέψουν τα όπλα κατά του Κρεμλίνου. Οι δυνάμεις της Wagner είχαν καταλάβει σημαντικές στρατηγικές πόλεις της χώρας, όλα έδειχναν πως ο εμφύλιος είναι αναπόφευκτος όταν ξαφνικά γνωστοποιήθηκε πως ο Πριγκόζιν έκανε… αναστροφή μετά από παρέμβαση του Λουκασένκο.