ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τέλος στη στρατολόγηση κρατουμένων και κατάδικων μετά την ανταρσία της Wagner

Ρωσία: Τέλος στη στρατολόγηση κρατουμένων και κατάδικων μετά την ανταρσία της Wagner
AP.

Η Βάγκνερ επιτρεπόταν να στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές προκειμένου να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε αυτή την πρακτική.

Οι ρωσικές εταιρείες μισθοφόρων δεν επιτρέπεται, πλέον, να στρατολογούν καταδικασθέντες εγκληματίες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με σημερινή (26/06) τοποθέτηση βουλευτή, καθώς αυτό θα είναι πια αποκλειστική αρμοδιότητα του τακτικού στρατού.

Κατάδικοι και φυλακισμένοι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο, πολεμώντας στο πλευρό της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς αποτελούσαν «αιχμή του δόρατος» της ομάδας Βάγκνερ, η οποία το Σαββατοκύριακο εκκίνησε ένοπλη εξέγερση κατά της ηγεσίας του Κρεμλίνου.

Κατάδικοι νυν ή πρώην θα μπορούν, πλέον, να υπηρετούν μόνο στον τακτικό στρατό, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τον Πάβελ Κρασενίνικοφ, Πρόεδρο της επιτροπής για τη νομοθεσία και την κρατική οικοδόμηση στη ρωσική Δούμα, την Κάτω Βουλή του κοινοβουλίου.

Προηγουμένως, η μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ επιτρεπόταν να στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές προκειμένου να πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ότι σταμάτησε αυτή την πρακτική.

Σχετικές ειδήσεις