ΚΟΣΜΟΣ

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν απέσυρε τα αιτήματά του, μετά τις διαπραγματεύσεις»

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν απέσυρε τα αιτήματά του, μετά τις διαπραγματεύσεις»
AP.

Ο ιδρυτής της Βάγκνερ, «τελικώς, εγκατέλειψε τις απαιτήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο ιδρυτής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, «τελικώς εγκατέλειψε τις απαιτήσεις του», συμπεριλαμβανομένης της παραίτησης του Υπουργού Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Τελικώς, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν «εγκατέλειψε τις αρχικές του απαιτήσεις», συμπεριλαμβανομένης της «παραίτησης των Σοϊγκού και Γερασίμοφ», τόνισε σήμερα (27/06) ο Λευκορώσος ηγέτης.

«Ο Πριγκόζιν βρίσκεται ήδη στη Λευκορωσία»

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, τόνισε ότι ο ιδρυτής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρίσκεται στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, BELTA.

Σήμερα (27/06), ο επικεφαλής του λευκορωσικού κράτους, Αλεξάντρ Λουκασένκο, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει ήδη μεταβεί στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, BELTA.

Νωρίτερα, ο Λουκασένκο είχε σχολιάσει ότι θέλει να ακούσει από τα στελέχη της Βάγκνερ την εμπειρία τους από τον πόλεμο και να μάθει από αυτήν. Για όσους Διοικητές και μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης το επιθυμούν, θα τούς επιτραπεί να μεταβούν –επί της ουσίας εξόριστοι– στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με τη Μόσχα, για την οποία μεσολάβησε ο Λευκορώσος ηγέτης.

«Αν οι Διοικητές τους έλθουν σε εμάς και μας βοηθήσουν, μας πουν τι είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, αυτό θα είναι ανεκτίμητο. Τούτο πρέπει να πάρουμε από τη Βάγκνερ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμη, προσέθεσε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται την παρουσία τους και πως οι αρχές της Λευκορωσίας «θα τούς παρακολουθούν στενά».

Σχετικές ειδήσεις