ΚΟΣΜΟΣ

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν βρίσκεται ήδη στη Λευκορωσία»

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν βρίσκεται ήδη στη Λευκορωσία»
AP.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, τόνισε ότι ο ιδρυτής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, βρίσκεται στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, BELTA.

Σήμερα (27/06), ο επικεφαλής του λευκορωσικού κράτους, Αλεξάντρ Λουκασένκο, υποστήριξε ότι ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, έχει ήδη μεταβεί στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, BELTA.

Νωρίτερα, ο Λουκασένκο είχε σχολιάσει ότι θέλει να ακούσει από τα στελέχη της Βάγκνερ την εμπειρία τους από τον πόλεμο και να μάθει από αυτήν. Για όσους Διοικητές και μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης το επιθυμούν, θα τούς επιτραπεί να μεταβούν –επί της ουσίας εξόριστοι– στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με τη Μόσχα, για την οποία μεσολάβησε ο Λευκορώσος ηγέτης.

«Αν οι Διοικητές τους έλθουν σε εμάς και μας βοηθήσουν, μας πουν τι είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή, αυτό θα είναι ανεκτίμητο. Τούτο πρέπει να πάρουμε από τη Βάγκνερ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλεξάντρ Λουκασένκο, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ακόμη, προσέθεσε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται την παρουσία τους και πως οι αρχές της Λευκορωσίας «θα τούς παρακολουθούν στενά».

Λουκασένκο: Αν η Ρωσία καταρρεύσει, θα πεθάνουμε όλοι

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, σε ομιλία για την ανταρσία της Wagner κατηγόρησε τη Δύση για προσπάθεια αποσταθεροποίησης της περιοχής και προειδοποίησε για τις συνέπειες σε περίπτωση κατάρρευσης της Ρωσίας.

Αιχμηρός κατά της Δύσης και του ΝΑΤΟ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλεξάντρ Λουκασένκο. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας υποστήριξε πως η ανταρσία της Wagner ήταν μια προσπάθεια ανατίναξης της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

«Είμαστε ξεκάθαρα μάρτυρες ενός νέου κύματος διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και μίας άνευ προηγουμένου ενίσχυσης του στρατιωτικού δυναμικού των χωρών μελών της Συμμαχίας στην περιοχή, και σε άμεση εγγύτητα με τα σύνορά μας», είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη Δύση για επίδειξη ισχύος.

«Η κατάσταση μάς ξέφυγε, μετά σκεφτήκαμε ότι θα διευθετηθεί, αλλά δεν διευθετήθηκε», είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το λευκορωσικό πρακτορείο, BELTA. «Εδωσα όλες τις αναγκαίες διαταγές ώστε ο στρατός να είναι έτοιμος για μάχη», πρόσθεσε ακόμα ο Λευκορώσος Πρόεδρος.

«Η θέση μου είναι η εξής: αν καταρρεύσει η Ρωσία, να βρεθούμε κάτω από τα ερείπια, θα πεθάνουμε όλοι», ανέφερε σχετικά με τη βοήθεια που πρόσφερε στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μόσχα.

Σχετικές ειδήσεις