ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Ιταλία: «Έχω πάει με 1.500 γυναίκες» λέει ο υφυπουργός πολιτισμού

Σάλος στην Ιταλία: «Έχω πάει με 1.500 γυναίκες» λέει ο  υφυπουργός πολιτισμού
AP NewsRoom

Η αντιπολίτευση στην Ιταλία ζητά την παραίτηση του 71χρονου Βιτόριο Σγκάρμπι

Ο 71χρονος υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι, πριν από λίγες μέρες παρευρέθηκε σε εκδήλωση στο εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχης της Ιταλίας και προχώρησε σε δηλώσεις σχετικές με τις σεξουαλικές του επιδόσεις - χαρακτηρίζοντας, δε, το ανδρικό μόριο ως «όργανο γνώσης».

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι είναι κριτικός τέχνης και φίλος του πρώη Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλοσκόνι. Στο παρελθόν διατηρούσε σχέσεις με πορνοστάρ.

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού φαίνεται να λέει αρχικά στην εκδήλωση ότι «το ανδρικό μόριο είναι όργανο γνώσης, της διείσδυσης, μας βοηθάει να καταλάβουμε καλύτερα τα πράγματα».

Έπειτα, αναφερόμενος στο φίλο του Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε «τραγωδία» το γεγονός ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός είχε κοιμηθεί με λιγότερες από 100 γυναίκες.

Όταν, μάλιστα, ρωτήθηκε ο ίδιος με πόσες γυναίκες έχει συνευρεθεί ο ίδιος απάντησε «Δεν έχω όργανο μέτρησης (σ.σ. penis counter στο πρωτότυπο) οπότε δεν ξέρω αλλά μπορώ να υπολογίσω έναν μέσο όρο τριών γυναικών τον μήνα και όταν ήμουν ενεργός έφτασα μέχρι και τις εννέα τον μήνα. Οπότε όλα αυτά μας κάνουν τουλάχιστον 1.500 γυναίκες» απάντησε ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την La Repubblica, 44 γυναίκες εργαζόμενες στο μουσείο μοντέρνας τέχνης της Ιταλίας ζήτησαν από τον πρόεδρό του να τις υπερασσπιστεί. Παράλληλα το «κίνημα των 5 αστέρων» ζήτησε την παραίτηση του Σγκάρμπι κάνοντας λόγο για «σεξιστικά» σχόλια.

Ακολούθως ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, ζήτησε να ενημερωθεί με επιστολή από τους υπευθύνους του μουσείου για όσα είπε ο πολιτικός υφιστάμενός του τονίζοντας παράλληλα πως τόσο ο σεξισμός και όσο και η βωμολοχία είναι απαράδεκτοι σε όλα τα επίπεδα, πόσω μάλλον στον χώρο του πολιτισμού από κάποιον που εκπροσωπεί θεσμούς. Όπως πρόσθεσε «η ελευθερία του λόγου προστατεύεται από το Σύνταγμα αλλά δεν πρέπει να εκπίπτει σε χυδαιότητα. Ο σεβασμός για τις γυναίκες είναι παρών σε όλη τη ζωή μου».

Ωστόσο, ο ίδιος ο Σγκάρμπι δεν δέχτηκε να υποβάλει την παραίτησή του, τονίζοντας ότι οι επικριτές του είναι αριστεροί που προσπαθούν να τον «ακυρώσουν», ενώ μιλώντας στη La Repubblica υποστήριξε ότι όσα συνέβησαν στο μουσείο ήταν «παράσταση ανάμεσα σε δύο ηθοποιούς. Με ρώτησαν με πόσες γυναίκες έχω κοιμηθεί και απάντησα. Είναι η ελευθερία του λόγου». Σύμφωνα με τον ίδιο το αίτημα για παραίτησή του είναι «λογοκρισία και απόλυτος φασισμός».

Σχετικές ειδήσεις