ΚΟΣΜΟΣ

Μελόνι: «Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του»

Μελόνι: «Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του»
AP.

«Οι ροές πρέπει να τυχαίνουν της πρέπουσας διαχείρισης», τόνισε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Η Λετονία έχει εξωτερικά σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η συζήτηση για πρωτογενή μεταναστευτικά ρεύματα αντί για δευτερογενή είναι ευκολότερη», σημείωσε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, μετά τη σημερινή (10/07) συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Λετονίας, Κρισγιάνις Κάρινς.

«Το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του, διότι είμαστε διαφορετικά έθνη. Αν εργασθούμε μαζί για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση, δίδοντας ίσα δικαιώματα σε όποιον έρχεται να ζήσει στις χώρες μας και όταν οι ροές τυχαίνουν της πρέπουσας διαχείρισης, τότε είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί αυτό το θέμα», υπογράμμισε η Τζόρτζια Μελόνι.

Παράλληλα, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «η Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ του Βίλνιους, μαζί με την πολιτική άμυνας και ασφάλειας» και αποσαφήνισε ότι «οι θέσεις της Ιταλίας και της Λετονίας, ουσιαστικά, είναι ταυτόσημες με απόλυτη στήριξη της Ουκρανίας και καταβολή προσπάθειας, ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να επενδύσει περισσότερο στην ασφάλεια και την άμυνα».

Πηγή: ΑΠΕ–ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις