ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ναυαγού στον Ειρηνικό – Πώς επιβίωσε για μήνες μαζί με τον σκύλο του

Η συγκλονιστική ιστορία ενός ναυαγού στον Ειρηνικό – Πώς επιβίωσε για μήνες μαζί με τον σκύλο του
YouTube / 9 NEWS.

Η απίθανη περιπέτεια ενός άνδρα από την Αυστραλία και του πιστού του σκύλου, οι οποίοι έζησαν για μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό και επιβίωσαν!

Μία απίστευτη εμπειρία πέρασε ο 51χρονος Τιμ Σάντοκ, ένας άνδρας από την Αυστραλία, έχοντας στο πλάι του τον σκύλο του, τη Μπέλα, αφού μαζί έμειναν για μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, επιβιώνοντας μονάχα με… ωμά ψάρια και νερό της βροχής. Ο Σάντοκ είχε αναχωρήσει με το καταμαράν του τον Απρίλιο από τη Λα Παζ στο Μεξικό για τη Γαλλική Πολυνησία, ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, μία καταιγίδα κατέστρεψε τα ηλεκτρονικά συστήματα του σκάφους και για δύο μήνες, το καταμαράν ήταν στο… έλεος των ρευμάτων και των ισχυρών ανέμων. Οι δύο τους, επιβίωσαν χάρη στην ικανότητα και τις γνώσεις του 51χρονου, ενώ, χρειάσθηκε και… μπόλικη τύχη.

Τελικώς, εντοπίσθηκαν από ένα ελικόπτερο που συνόδευε αλιευτικό τόνου στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού. Ο ταλαιπωρημένος Σάντοκ θύμιζε σε πολλά τον Τομ Χανκς, στην ταινία «Ναυαγός».

Πλάνα από τη διάσωση δείχνουν έναν αδύνατο άνδρα, με γκρίζα γενειάδα και τον σκύλο να κουνά την ουρά του. «Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και λίγο καλό φαγητό, διότι είμαι μόνος στη θάλασσα για πολύ καιρό», ανέφερε ο ναυαγός. Η πρώτη εξέταση δεν έδειξε κάποιο σοβαρό τραυματισμό από τη δοκιμασία, ενώ, κατόρθωσε να αποφύγει και τα εγκαύματα, επειδή ήταν συνεχώς σε σκιερό σημείο στο σκάφος.

Σχετικές ειδήσεις