ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Επαφές με ξένες επιχειρήσεις για να αμβλύνουν τους φόβους για το νόμο περί δεδομένων

Κίνα: Επαφές με ξένες επιχειρήσεις για να αμβλύνουν τους φόβους για το νόμο περί δεδομένων

Κίνα: Συζήτησαν την επίσπευση ορισμένων μεταφορών δεδομένων στο εξωτερικό.

Η ρυθμιστική αρχή του διαδικτύου της Κίνας απευθύνεται σε ξένες εταιρείες, όπως η Walmart WMT.N και η PayPal PYPL.O, για να συζητήσουν τρόπους πλοήγησης στους νέους κανόνες ασφαλείας δεδομένων του Πεκίνου, ανέφερε πριν από λίγο το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι επιδίδονται σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τις πολυεθνικές που ανησυχούν για τη δυνατότητά τους να δραστηριοποιούνται στη νούμερο δύο οικονομία του κόσμου.

Αξιωματούχοι της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας συναντήθηκαν με στελέχη δεκάδων διεθνών εταιρειών για να διασκεδάσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το νέο καθεστώς δεδομένων πριν από την τελική προθεσμία εφαρμογής του Νοεμβρίου, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Οι ρυθμιστικές αρχές απάντησαν σε ερωτήσεις, προσέφεραν καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο τήρησης των κανόνων και αναγνώρισαν τις προκλήσεις που συνεπάγεται η εξασφάλιση εγκρίσεων για τη μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών στο εξωτερικό, δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν μιλώντας για μια ιδιωτική συνάντηση.

Συζήτησαν τη δημιουργία ενός μηχανισμού ταχείας έγκρισης για μεταφορές ρουτίνας, καθώς και μια επιμελημένη "λευκή λίστα" για κατηγορίες δεδομένων ή ακόμη και για συγκεκριμένες εταιρείες, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.