ΚΟΣΜΟΣ

Τέρας του Λοχ Νες: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα εδώ και μισό αιώνα

Τέρας του Λοχ Νες: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη έρευνα εδώ και μισό αιώνα

Το λεγόμενο τέρας του Λοχ Νες περιβάλλεται από μυστήριο εδώ και δεκαετίες και αυτό το Σαββατοκύριακο οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ πρόκειται να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη έρευνα για το μυθικό τέρας από το 1972

Ξεκίνησε σήμερα η μεγαλύτερη έρευνα των τελευταίων δεκαετιών για το λεγόμενο «τέρας του Λοχ Νες», γνωστό και ως «Νέσι», σύμφωνα με το BBC.

Drones εξοπλισμένα με κάμερες υπέρυθρης ακτινοβολίας πατούν πάνω από τη λίμνη και ένα υδρόφωνο θα χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση ασυνήθιστων υποβρύχιων ήχων.

Η έρευνα θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τον προγραματισμό αύριο. Το Κέντρο Λοχ Νες στο Drumnadrochit και μια εθελοντική ερευνητική ομάδα που ονομάζεται Loch Ness Exploration οργανώνουν την προσπάθεια.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναζήτηση για το τέρας από τότε που το Γραφείο Ερευνών του Λοχ Νες μελέτησε τη λίμνη το 1972.

Σχεδόν 300, δε, άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν σε ζωντανή μετάδοση την έρευνα που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο.

Ο Πολ Νίξον, γενικός διευθυντής του Κέντρου του Λοχ Νες, δήλωσε: «Το ζώο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα πλάσματα που υπάρχουν. Είμαστε θεματοφύλακες αυτής της μοναδικής ιστορίας και, εκτός από την επένδυση στη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας για τους επισκέπτες, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στη συνέχιση της έρευνας και στην αποκάλυψη των μυστηρίων που βρίσκονται κάτω από τα νερά της διάσημης λίμνης».

«Το Σαββατοκύριακο δίνεται η ευκαιρία να ψάξουμε τα νερά με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ανυπομονούμε να δούμε τι θα βρούμε», σημείωσε.