ΚΟΣΜΟΣ

Τέρας του Λοχ Νες: Το υδροφώνο των ερευνητών εντόπισε μυστηριώδεις ήχους στην λίμνη

Τέρας του Λοχ Νες: Το υδροφώνο των ερευνητών εντόπισε μυστηριώδεις ήχους στην λίμνη

Το λεγόμενο τέρας του Λοχ Νες περιβάλλεται από μυστήριο εδώ και δεκαετίες και αυτό το Σαββατοκύριακο οι ερασιτέχνες ντετέκτιβ συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έρευνα για το μυθικό τέρας από το 1972

Οι κυνηγοί της Nessie (το όνομα που έχουν δώσει στο τέρας του Λοχ Νες) που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει τα τελευταία 50 χρόνια για τον εντοπισμό του ισχυρίστηκαν ότι ακούστηκαν «τέσσερις διακριτικοί θόρυβοι».

Ευρέως γνωστό στη λαογραφία της Σκωτίας από τη δεκαετία του 1930, το κυνήγι για το μυθικό τέρας του νερού συνεχίστηκε την Κυριακή με δεκάδες εθελοντές να συγκεντρώνονται τις όχθες της διάσημης σκωτσέζικης λίμνης λίγο έξω από το Ινβερνές.

Οι ανεξήγητοι ήχοι καταγράφηκαν κοντά στο «αγαπημένο» σκωτσέζικο στέκι του τέρατος καθώς επιστήμονες και εθελοντές «σάρωναν» τα νερά.

Ο Alan McKenna, από το Εδιμβούργο, συμμετείχε με ένα σκάφος χρησιμοποιώντας ένα σύστημα υδροφώνου, το οποίο είπε «είναι ένα υποβρύχιο μικρόφωνο για να μπορούμε να ακούσουμε τον υποβρύχιο κόσμο του Λοχ Νες».

Ο ίδιος δήλωσε ότι μια δοκιμή του συστήματος την Παρασκευή είχε ήδη εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πού βρίσκεται η Nessie: «Όταν δοκιμάζαμε τον εξοπλισμό, ακούσαμε όντως τέσσερις διακριτικούς θορύβους που δεν ξέραμε από πού προέρχονταν. Δεν ξέραμε την προέλευσή τους, κάτι που είναι αρκετά συναρπαστικό».

Και πρόσθεσε: «Ο καιρός στη Σκωτία ήταν κακός το Σαββατοκύριακο, τόσο πολύ που οι Αγώνες Highland ακυρώθηκαν για πρώτη φορά μετά από 75 χρόνια, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε. Είχαμε ανθρώπους που ήρθαν από όλο τον κόσμο. Είχαμε ανθρώπους από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και είχαμε ένα ζευγάρι Φινλανδών. Είχαμε ειδησεογραφικές ομάδες από την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Αμερική. Ήταν φανταστικό».

Ο Paul Nixon, γενικός διευθυντής του κέντρου του Λοχ Νες, είπε ότι κάτι μεγάλο κρύβεται στα βάθη της Λοχ Νες. «Τώρα δεν ξέρω αν είναι τέρας - δεν ξέρω τι είναι, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει κάτι εκεί κάτω».

Ο Craig Gallifrey, ο οποίος είναι ένας από τους εκατοντάδες εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα για το τέρας του Λοχ Νες αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε ότι υπήρξαν επίσης «ορισμένες θεάσεις».