ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Στους 120 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ - Πάνω από 1.000 τραυματίες

Αφγανιστάν: Στους 120 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ - Πάνω από 1.000 τραυματίες
Getty Images

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο φονικός σεισμός που σημειώθηκε στο δυτικό Αφγανιστάν είχε επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από την πόλη Χερατ κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που ταρακούνησε το Αφγανιστάν το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών επιβεβαιωμένα 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ οι τραυματίες ξεπερνάνε τους 1.000.

«Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.000 τραυματισμένες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, ενώ περίπου 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μόσα Ασχάρι, επικεφαλής της διαχείρισης καταστροφών στην επαρχία της Χεράτ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο φονικός σεισμός είχε επίκεντρο 40 χιλιόμετρα από την πόλη Χερατ κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

Πλήθος κτηρίων καταστράφηκαν με ανθρώπους να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Τουλάχιστον τρεις ισχυροί μετασεισμοί έχουν ακολουθήσει μετά τον κύριο σεισμό.

«Ήμαστε στα γραφεία μας και ξαφνικά το κτήριο άρχισε να κουνιέται. Οι σοβάδες άρχισαν να πέφτουν, στους τοίχους σχηματίστηκαν ρωγμές, ενώ κάποια κομμάτια του κτηρίου κατέρρευσαν» είπε κάτοικος της πόλης στο AFP.