ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Έλι Κοέν: «Η Χαμάς πρέπει να εξαφανισθεί από προσώπου γης»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Έλι Κοέν: «Η Χαμάς πρέπει να εξαφανισθεί από προσώπου γης»
AP.

Όντας εξοργισμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ρώτησε «σε ποιον κόσμο ζείτε;» τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Διχασμός» επικρατεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εξαιτίας του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, σύμφωνα με το AFP.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αντόνιο Γκουτέρες, ισχυριζόμενος παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου στη Γάζα και προτρέποντας για κατάπαυση του πυρός, ανώτερα στελέχη του Ισραήλ και του αραβικού κόσμου προχώρησαν σε έντονες απαντήσεις.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, Έλι Κοέν, αφηγήθηκε σοκαριστικές ιστορίες αμάχων που σκοτώθηκαν την 7η Οκτωβρίου, στην πλέον θανατηφόρα επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ. Μάλιστα, ύψωσε τη φωνή του, στον Αντόνιο Γκουτέρες.

«Κύριε Γενικέ, σε ποιο κόσμο ζείτε;», τον ρώτησε αγανακτισμένος και επισημαίνοντας ότι το Ισραήλ αποσύρθηκε από τη Γάζα το 2005, ο Έλι Κοέν τόνισε ότι «δώσαμε στους Παλαιστίνιους τη Γάζα, μέχρι το τελευταίο χιλιοστό. Δεν υπάρχει καμία διαφωνία αναφορικά με τη Λωρίδα της Γάζας».

Σε ανάρτηση, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να συναντηθώ με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, δεν υπάρχει χώρος για ισορροπημένη προσέγγιση. Η Χαμάς πρέπει να εξαφανισθεί από προσώπου γης».

Σχετικές ειδήσεις