ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Αν δεν δώσετε φάρμακα και καύσιμα στη Γάζα, δεν απελευθερώνουμε άλλους ομήρους»

Χαμάς: «Αν δεν δώσετε φάρμακα και καύσιμα στη Γάζα, δεν απελευθερώνουμε άλλους ομήρους»
AP.

Η προειδοποίηση υψηλόβαθμου στελέχου της Χαμάς.

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του λαού μας, ώστε να καταστεί εφικτή η απελευθέρωση των αιχμαλώτων», τόνισε ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

«Για ανθρωπιστικούς λόγους, απελευθερώσαμε άνευ όρων τέσσερις (ομήρους), αλλά εφόσον θέλουν περισσότερους, πρέπει να επιμείνουμε στο αίτημα προς τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο Ισραήλ, προκειμένου να ανοίξει το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, ώστε να επιτρέψει την παράδοση καυσίμων και ιατρικών προμηθειών στη Γάζα», υπογράμμισε ο Οσάμα Χαμντάν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς και εκπρόσωπος της οργάνωσης στον Λίβανο, μιλώντας στο DPA.

Ο Οσάμα Χαμντάν, ο οποίος εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις για τους ομήρους, υποστήριξε ότι «η πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων», εν μέσω των συνεχιζόμενων ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Οι κάτοικοι της Γάζας δικαιούνται «να δεχθούν ιατρική φροντίδα για τα τραύματα που προκαλεί το Ισραήλ», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις