ΚΟΣΜΟΣ

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Συνάντησε νεαρό κορίτσι που γλύτωσε από τη Χαμάς – «Είμαι φίλος του Ισραήλ»

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: Συνάντησε νεαρό κορίτσι που γλύτωσε από τη Χαμάς – «Είμαι φίλος του Ισραήλ»
TWITTER.

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ συναντήθηκε με συγγενείς ανθρώπων που κρατούνταν από τη Χαμάς.

Ο πρώην Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας και διάσημος ηθοποιός, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, συναντήθηκε και συνομίλησε με συγγενείς τριών ανθρώπων που κρατούνταν από τη Χαμάς. Το στιγμιότυπο αυτής της ιδιαίτερης επίσκεψης στο γραφείο του, στο Λος Άντζελες, ήταν αναμφίβολα η κουβέντα και η αγκαλιά του θρυλικού «Εξολοθρευτή» με τη 14χρονη Έλλα Σάνι, η οποία έχασε τον πατέρα της (δολοφονήθηκε από τη Χαμάς).

«Είμαι φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ. Ο κόσμος πρέπει να ακούει αυτές τις ιστορίες. Ελπίζουμε ότι αυτό το μίσος θα εξαφανισθεί, σιγά – σιγά. Το μίσος προκαλεί μεγάλη ζημιά και χάνονται πολλές ζωές», ανέφερε ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, πριν ακούσει την ιστορία της Έλλα.

«Στις 07 Οκτωβρίου, ξύπνησα ακούγοντας φωνές όπως «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), πυροβολισμούς και εκρήξεις. Κρύφτηκα σ’ ένα καταφύγιο με τη μητέρα και τον μικρότερο αδελφό μου».

Η Έλλα καθόταν επί ώρες στο σκοτάδι, αφού η Χαμάς είχε διακόψει την ηλεκτροδότηση στη περιοχή. Όμως, κατάφερε να κρατήσει επαφή με άλλους έφηβους φίλους της, μέσω του WhatsApp.

«Συνήθως, χρησιμοποιούμε αυτήν την ομάδα για να συζητήσουμε ανόητα πράγματα, όπως τι ώρα είναι το δείπνο ή τι ώρα έρχεται το λεωφορείο. Αλλά εκείνη η μέρα, ήταν διαφορετική.

Στις 07 Οκτωβρίου, τα παιδιά και οι έφηβοι έγραφαν μόνο μηνύματα ζητώντας βοήθεια. Ύστερα από ώρες στο σκοτεινό καταφύγιο, οι ισραηλινές δυνάμεις μάς πήραν και μάς πήγαν σε ένα κοντινό σπίτι».

«Το σαλόνι, το πάτωμα, τα πάντα στο σπίτι ήταν μέσα στο αίμα, υπήρχαν διάσπαρτα παντού ανθρώπινα μέλη», ανέφερε η Σάνι και προσέθεσε ότι «ήταν δύσκολο να καταλάβω τι έβλεπα, αλλά μόλις συνειδητοποίησα αυτά που είχα απέναντί μου, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να καλύψω τα μάτια του μικρού μου αδελφού».

«Ένα οκτάχρονο αγόρι, φίλος του μικρού μου αδελφού, ήρθε μαζί μας χωρίς να φορά τίποτα άλλο παρά ένα πουκάμισο και το εσώρουχό του. Είχε αίμα στο πρόσωπο και τα γυαλιά του. Όπως μας είπε, τα είχε χάσει».

Μερικές ημέρες αργότερα, η Σάνι έμαθε ότι ο πατέρας της είχε δολοφονηθεί από τη Χαμάς. Ο ξάδελφός της, Αμίτ, 16 ετών, βρίσκεται στα «χέρια» της παλαιστινιακής οργάνωσης από την 29η Νοεμβρίου.

Οι Ισραηλινοί αφηγήθηκαν στον βετεράνο «αστέρα» του Χόλιγουντ τον τρόμο που βίωσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της αιχμαλωσίας από τη Χαμάς. Πολλοί από αυτούς είδαν τους συγγενείς τους, να δολοφονούνται.

Η συνάντηση των Ισραηλινών ομήρων και μελών των οικογενειών τους στο γραφείο του Σβαρτσενέγκερ οργανώθηκε από το Museum of Tolerance Jerusalem, σύμφωνα με το περιοδικό People.

Σχετικές ειδήσεις