ΚΟΣΜΟΣ

Ανατροπή για τον Μάθιου Πέρι: Δεν υπήρξε ποτέ «καθαρός» από ουσίες, αποκαλύπτει στενός του φίλος

Ο Μάθιου Πέρι
Ο Μάθιου Πέρι
ΑΡ

Ο Μάθιου Πέρι δεν ήταν ποτέ «καθαρός» και είχε πει ψέματα για τη νηφαλιότητά του, ισχυρίζεται φίλος του εκλιπόντος ηθοποιού, αφότου η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο ηθοποιός πέθανε από υπερβολική δόση κεταμίνης

Ο αστέρας από τα «Φιλαράκια» Μάθιου Πέρι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα σε ηλικία 54 ετών από υπερβολική δόση κεταμίνης, δεν ήταν ποτέ «καθαρός». Ο ηθοποιός είχε είπε στα best-seller απομνημονεύματά του που κυκλοφόρησαν το 2022 ότι είχε επιτέλους ξεπεράσει τους εθισμούς του με τη βοήθεια μίας φίλης, ειδικευμένης σε ζητήματα εθισμών.

Ωστόσο, ένας στενός φίλος του σταρ που προτίμησε να μην κατονομαστεί είπε: «Είπε ψέματα σε όλους ότι ήταν καθαρός. Δεν ήταν ποτέ. Είναι πολύ λυπηρό. Ξέρεις, το μεγαλύτερο ψέμα που είπε ήταν μάλλον στον εαυτό του». Και πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να είναι αρκετά χειριστικός όταν επρόκειτο για τους αγώνες του με τη χρήση, αλλά ήταν ένας τέτοιος αγώνας, μια τέτοια μάχη, και πάλευε κάθε μέρα μέχρι το τέλος».

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή αποκάλυψαν ότι ο δημοφιλής ηθοποιός πέθανε από «οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης» και πνιγμό, με τον Πέρι να έχει παρόμοιες ποσότητες κεταμίνης στο σύστημά του με τους ασθενείς στα νοσοκομεία που υποβάλλονται σε γενική αναισθησία.

«Το Τμήμα Ιατροδικαστών της Κομητείας του Λος Άντζελες προσδιόρισε την αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού Μάθιου Λάνγκφορντ Πέρι ως οξεία επίδραση της κεταμίνης», ανακοίνωσε την Παρασκευή η ιατροδικαστική υπηρεσία του Λος Άντζελες.

«Οι παράγοντες που συνέβαλλαν στο θάνατο του κ. Πέρι περιλαμβάνουν πνιγμό, στεφανιαία νόσο και τα αποτελέσματα της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). Ο τρόπος θανάτου ήταν ατύχημα». Ο Πέρι βρέθηκε μπρούμυτα στο τζακούζι που βρίσκεται δίπλα στην πισίνα στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 16:17 το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι λάμβανε θεραπεία με έγχυση κεταμίνης για την κατάθλιψη, αλλά η τελευταία συνεδρία έγινε μιάμιση εβδομάδα πριν πεθάνει και η κεταμίνη βρίσκεται στο σύστημά μόνο για τρεις έως τέσσερις ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν οδήγησε κατευθείαν στον θάνατό του.

Ένα χρόνο πριν από το θάνατό του κυκλοφόρησε μία αυτοβιογραφία που περιελάμβανε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Τον Οκτώβριο του 2022 ότι ήταν 18 μήνες νηφάλιος, αν και αυτό ήταν ένα χρόνο πριν από το θάνατό του.

Η δημοσιογράφος Αθηνά Κρόσμπι γευμάτισε μαζί του την ημέρα πριν πεθάνει και είπε ότι ήταν τόσο αφοσιωμένος στο να μείνει «καθαρός» που αρνήθηκε ακόμη και να κρατήσει το μενού κρασιού. Ο Πέρι έγραψε ότι ξόδεψε 9 εκατομμύρια δολάρια προσπαθώντας να απεξαρτηθεί, πηγαίνοντας σε 6.000 συσκέψεις Ανώνυμων Αλκοολικών, ενώ επιχείρησε δεκάδες φορές αποτοξίνωση.

Η Μόργκαν Μόουζις, η οποία αναφέρεται στο βιβλίο του με το ψευδώνυμο «Έριν», συνάντησε για πρώτη φορά τον Πέρι όταν εισήχθη σε κέντρο αποτοξίνωσης όπου δούλευε. Στη συνέχεια, το ζευγάρι απέκτησε φιλική σχέση που θα διαρκούσε σχεδόν μια δεκαετία και έγινε η πιο στενή και αγαπημένη - αν και πάντα πλατωνική - σχέση στη ζωή του.

Στη σελίδα της στο LinkedIn, η ίδια λέει ότι εργάζεται «με πλήρη απασχόληση» ως « σύντροφος νηφαλιότητας» από το 2018. Μεταξύ των δεξιοτήτων της που αναφέρονται είναι η «θεραπευτική παρέμβαση σε κρίση», «πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας», «συμπεριφορική παρέμβαση» και «διατροφική συμβουλευτική». Αρχικά σχεδιάστρια ιστοσελίδων, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Full Sail στη Φλόριντα, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδηλώνουν ότι είχε επίσης δώσει τις δικές της μάχες απεξάρτησης.