ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Απόλυση δημοσιογράφου μετά τις αποκαλύψεις για δεσμό της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της

Ισπανία: Απόλυση δημοσιογράφου μετά τις αποκαλύψεις για δεσμό της Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της
AP.

Απολύθηκε ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε πως η βασίλισσα Λετίθια διατηρούσε σχέση με τον κουνιάδο της, Χάιμε ντελ Μπούργκο, προκαλώντας σάλο στην Ισπανία.

Η αποκάλυψη πως η βασίλισσα Λετίθια διατηρούσε σχέση με τον κουνιάδο της, Χάιμε ντελ Μπούργκο, πρώην σύζυγο της αδερφής της, προκάλεσε χάος στο παλάτι της Μαδρίτης, με τον ισπανικό λαό, μάλιστα, να ζητά τεστ DNA στις κόρες της, εκ των οποίων η μία είναι διάδοχος του θρόνου.

Γνωστοποιήθηκε ότι απολύθηκε ο Ισπανός δημοσιογράφος που βρέθηκε πίσω από τις αποκαλύψεις του «ροζ σκανδάλου» στο παλάτι, ύστερα από είκοσι ολόκληρα χρόνια. Ο Χάιμε Πενιαφιέλ, ηλικίας 91 ετών, εργαζόταν στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Ισπανία. Πρόσφατα, έγραψε το βιβλίο “Letizia & I”.

Στα τέλη του 2023, ο πολύπειρος δημοσιογράφος έγραψε για ερωτική σχέση της βασίλισσας με τον πρώην κουνιάδο της. Το βιβλίο βασίσθηκε περισσότερο στους ισχυρισμούς του 53χρονου Τζέιμι Ντελ Μπούργκο, που υποστήριξε ότι είχε δεσμό με τη Λετίθια μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Φελίπε, το 2004.

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε, ειδικότερα, στον δημοσιογράφο ότι γνώρισε τη Λετίθια πριν από το 2000 και ότι η σχέση τους ξεκίνησε σε ρομαντικό ταξίδι στη Βενετία, λίγα χρόνια πριν από τη συνάντηση της γυναίκας με τον Φελίπε.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Πενιαφιέλ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι απολύθηκε, διαψεύδοντας τα αρχικά δημοσιεύματα ότι ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει εντός του 2024 λόγω περικοπών στην εφημερίδα και επιμένοντας παράλληλα πως η απόφαση για απόλυση ελήφθη μετά τις αποκαλύψεις για τη Λετίθια.

Παρά τις εξελίξεις που προκλήθηκαν από τις αποκαλύψεις, ο δημοσιογράφος τόνισε ότι δεν μετανιώνει για τίποτα και πως υπήρξε πολύ γενναιόδωρος με τη βασίλισσα.

Σχετικές ειδήσεις