ΚΟΣΜΟΣ

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απορρίφθηκε η καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Απορρίφθηκε η καταγγελία σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση λόγω παραγραφής

Η Εισαγγελία του Παρισιού δήλωσε ότι η καταγγελία που υποβλήθηκε σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την ηθοποιό Ελέν Νταράς απορρίπτεται λόγω παραγραφής

Οι Γάλλοι εισαγγελείς απέρριψαν τη μήνυση που κατέθεσε η Γαλλίδα ηθοποιός Ελέν Νταράς σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, με την οποία υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός την κακοποίησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Disco» το 2007.

Η Εισαγγελία του Παρισιού, με γραπτή δήλωση που απέστειλε στο Variety αναφέρει ότι η καταγγελία που υποβλήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα απορριφθεί λόγω παραγραφής.

Η Νταράς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας, «είχε αποφασίσει να υποβάλλει ξεχωριστή καταγγελία μετά την ακρόασή της ως μάρτυρας κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει έρευνας μετά τη μήνυση της Σαρλότ Αρνό» το 2018.

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ κατηγορήθηκε για βιασμό το 2020, ενώ 13 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και η Νταράς, τον κατήγγειλαν για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η Ισπανίδα δημοσιογράφος Ρουθ Μπάσα έχει επίσης υποβάλλει επίσημη καταγγελία κατά του ηθοποιού στην Ισπανία, αφού, όως ισχυρίζεται, δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Παρίσι το 1995, που είναι πέραν της 20ετούς παραγραφής στη Γαλλία.

Εκτός από την Αρνό δεν υπάρχει καμία άλλη μαρτυρία γυναίκας, μέχρι σήμερα που να έχει δώσει νέα στοιχεία στον δικαστή που ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Ντεπαρντιέ αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ δεν έχει καταδικαστεί για κανένα από τα αδικήματα που του προσάπτουν.

Η υπόθεση της Νταράς αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ερευνητική εκπομπή Complément d'Enquête του France 2 σε αποσπάσματα μιας έκδοσης αφιερωμένης στον Ντεπαρντιέ και τις αυξανόμενες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον του.

Τι κατήγγειλε η Νταράς

Στη συνέντευξη της εκπομπής με την Νταράς, εκείνη αφηγείται πώς ο ηθοποιός την κυνηγούσε στα γυρίσματα του «Disco» όταν ήταν 26 ετών.

«Ήταν ανεξέλεγκτος», είπε η ίδια για τον Ντεπαρντιέ. «Με κοίταζε σαν να ήμουν ένα κομμάτι κρέας. Φορούσα ένα πολύ στενό φόρεμα [ως κοστούμι της]. Με πλησίασε και στη συνέχεια πέρασε το χέρι του πάνω από τους γοφούς και τους γλουτούς μου».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η Νταράς είπε ότι απέφυγε να πει οτιδήποτε στην παραγωγή εκείνη την εποχή από φόβο μήπως εξοστρακιστεί από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

«Ήμουν κομπάρσος. Δεν είχα καν τελειώσει τη σχολή θεάτρου. Ήθελα πραγματικά να γίνω ηθοποιός και δεν ήθελα να μπω στη μαύρη λίστα στα 26 μου», είπε στην εκπομπή.

Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι ένιωσε ένα αίσθημα κενού και αορατότητας μετά το περιστατικό και ότι αυτό την είχε επηρεάσει ψυχολογικά.

«Κανείς δεν μπορούσε να μου δώσει πίσω την αυτοπεποίθησή μου, κανείς δεν μπορούσε να μου δώσει πίσω τη ζωή μου, εκτός από εμένα», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντεπαρντιέ έχει πληγεί από πολλαπλές καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση τα τελευταία χρόνια, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται δεκαετίες πίσω.

Νωρίτερα φέτος, ο ερευνητικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Médiapart δημοσίευσε μια εμπεριστατωμένη έκθεση που περιγράφει λεπτομερώς τους ισχυρισμούς 13 γυναικών. Άλλες δύο καταγγελίες αναφέρθηκαν από τον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό France Inter το καλοκαίρι.

Η Νταράς είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα που κατήγγειλε επώνυμα τον ηθοποιό.