ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Ακρωτηρίασαν γνωστό μοντέλο λόγω κρυοπαγημάτων

Σοκ: Ακρωτηρίασαν γνωστό μοντέλο λόγω κρυοπαγημάτων
Instagram

Ανέβηκε σε βουνό ύψους 6.476 μέτρων στο Νεπάλ αλλά υπέστη κρυοπαγήματα και επέστρεψε μ' ένα δάχτυλο λιγότερο - Superwoman, τη χαρακτήρισαν οι θαυμαστές της

Η βασίλισσα ομορφιάς στη Μαλαισία υπέστη φρικιαστικό ακρωτηριασμό έπειτα από κρυοπαγήματα, με το όλο περιστατικό να λαμβάνει χώρα στο βουνό σε αποτρόπαιες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία έφτανε τους -25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρώην βασίλισσα ομορφιάς της Μαλαισίας, το μοντέλο Harveen Kaur Veena, πέτυχε την ανάβασή της στα 6.000 μέτρα στην κορυφή Mera, αλλά επέστρεψε μ’ ένα δάχτυλο λιγότερο, καθώς ένιωσε ένα αφόρητο «μυρμήγκιασμα» εξαιτίας κρυοπαγήματος.

Η Harveen Kaur Veena ξεκίνησε να σκαρφαλώνει στην κορυφή Mera στο Νεπάλ, αλλά το ταξίδι της προς την κορυφή επηρεάστηκε από τρομακτικές καιρικές συνθήκες. Ο οδηγός της ονόματι Σέρπα πρότεινε να γυρίσουν πίσω καθώς απείχαν ακόμη μία ώρα από την κατασκήνωση. Το μοντέλο είχε φορέσει ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια για να αντιμετωπίσει το κρύο, με αποτέλεσμα να μην δει ότι είχε κρυοπαγήματα. Κάποια στιγμή όμως ενημέρωσε τον Σέρπα ότι τα δάχτυλά της την «τσούζουν».

«Άρχισε να χιονίζει πολύ. Μηδενική ορατότητα! Τα σύννεφα ήταν σκοτεινά! Η θερμοκρασία έπεσε στους -27», έγραψε το μοντέλο στο Instagram. Αυτή και ο Σέρπα τελικά έφτασαν στην κορυφή της Mera, παρά την απώλεια ενός από τα αριστερά της δάχτυλα. Και πρόσθεσε: «Η κορυφή Mera δεν είναι η πιο απαιτητική ανάβαση στον κόσμο. Το απότομο έδαφος, το υπερβολικό υψόμετρο και το ταξίδι στον παγετώνα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα, καθώς ξεκίνησα να σκαρφαλώνω μόλις πριν από έναν χρόνο. Αυτό είναι πράγματι ένα μεγάλο επίτευγμα για μένα παρόλο που έχασα ένα μου δάχτυλο από κρυοπαγήματα».

Το βουνό Mahalangur Himal περιέχει τρεις κορυφές διαθέσιμες για ορειβάτες, με την κορυφή Mera North να είναι η ψηλότερη από τις τρεις και να βρίσκεται στα 6.476 μέτρα.

Οι θαυμαστές της πρώην βασίλισσας της ομορφιάς της έδωσαν συγχαρητήρια για την ανάβαση ενώ τη χαρακτήρισαν «superwoman» ενώ είπαν πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης.

*Με πληροφορίες από Daily Star