Πώς να διώξετε τη μούχλα από το μπάνιο σας με 5 φυτά εσωτερικού χώρου

Σύμφωνα με ειδικούς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μούχλα στο μπάνιο, χωρίς τη χρήση χημικών

Μούχλα

Μούχλα σε μπάνιο

AP
3'

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα σπίτια είναι η μούχλα... Αυτός ο ανεπιθύμητος μύκητας που αναπτύσσεται σε διάφορα σημεία και ιδιαίτερα στο μπάνιο, οδηγώντας τις νοικοκυεες, κι όχι μόνο, σε απόγνωση!

Σύμφωνα με ειδικούς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείται από τη μούχλα στο μπάνιο, χωρίς τη χρήση χημικών.

Ο τακτικός καθαρισμός και η διατήρηση των παραθύρων ανοιχτών για εξαερισμό είναι ένας από τους τρόπους για να κρατήσετε μακριά τη μούχλα.

Ένας άλλος είναι να βάλετε στο μπάνιο σας φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία θα μειώσουη τα επίπεδα υγρασίας και θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.

Αυτά είναι τα 5 φυτά «σύμμαχοι» κατά της μούχλας

Αράχνη

Τα φυτά αράχνης είναι απίστευτα προσαρμόσιμα και ευδοκιμούν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα.

Καθαρίζουν τον αέρα και ρυθμίζουν τα επίπεδα υγρασίας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον λιγότερο ευνοϊκό για την ανάπτυξη μούχλας.

Για να φροντίσετε τα φυτά αράχνης, τοποθετήστε τα σε έμμεσο ηλιακό φως και τα νερό μέτρια.

Αερόφυτα

Ανήκουν στο γένος Tillandsia της οικογένειας Bromeliaceae. Είναι πάνω από 700 είδη, είναι αειθαλή, με προέλευση τα δάση και τις ερήμους της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, των Νοτίων ΗΠΑ και των Δυτικών Ινδιών.

Τα εν λόγω φυτά δεν απαιτούν έδαφος και ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 32 βαθμών Κελσίου και επίπεδα υγρασίας 40 έως 60%.

Ευδοκιμούν στην Ελλάδα και η μόνη φροντίδα που χρειάζονται είναι 2-3 φορές την εβδομάδα ψέκασμα με νερό και 1 φορά το μήνα λίπασμα.

Βοηθούν στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων υγρασίας, μειώνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης μούχλας.

Φτέρες

Οι φτέρες απορροφούν αποτελεσματικά την υγρασία από τον αέρα, συμβάλλοντας στη μείωση της υγρασίας και της ανάπτυξης μούχλας. Είναι ιδανικά για μπάνια με υψηλή υγρασία.

"Οι φτέρες είναι εξαιρετικές στην απορρόφηση της πλεονάζουσας υγρασίας, η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη της μούχλας σε ένα μπάνιο", εξήγησε ο James.

Κρατήστε τα σε έμμεσο φως και βεβαιωθείτε ότι το έδαφος παραμένει υγρό αλλά όχι πλημμυρισμένο για καλύτερα αποτελέσματα.

Κρίνοι της ειρήνης

Τα κρίνα της ειρήνης ευδοκιμούν σε χαμηλό φωτισμό και προσαρμόζονται καλά στις αλλαγές υγρασίας.

Είναι εξαιρετικά στον καθαρισμό του αέρα και στην απορρόφηση σπόρων μούχλας.

Για να φροντίσετε τα κρίνα της ειρήνης, ποτίστε τα τακτικά, αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και τοποθετήστε τα σε σκιερό σημείο.

Αλόη βέρα

ALOE

Ένα φυτό Aloe vera στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

AP

Γνωστή για τα οφέλη ομορφιάς της, η αλόη βέρα είναι επίσης εξαιρετική στον μετριασμό της ανάπτυξης μούχλας. Ευδοκιμεί σε υψηλή υγρασία και έχει εξαιρετικές ικανότητες καθαρισμού αέρα.

Κρατήστε την αλόη βέρα σε έντονο, έμμεσο ηλιακό φως και ποτίστε τη βαθιά αλλά σπάνια για να διασφαλίσετε ότι παραμένει υγιής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή