ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Δεν είμαι και ο Μπολτ

Ομπάμα: Δεν είμαι και ο Μπολτ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι «δεν είναι ο Γιουσέιν Μπολτ» τονίζοντας ότι η εκστρατεία για την επανεκλογή του θα είναι ένας σκληρός αγώνας μέχρι την τελευταία ημέρα.

«Αυτή η εκστρατεία δεν θα είναι ένας αγώνας ταχύτητας όπως του Γιουσέιν Μπολτ, που περνάει μπροστά 30 μέτρα και μετά μπορεί να τελειώσει ήσυχα, με χαλαρό τρέξιμο λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή του τερματισμού», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος το βράδυ της Κυριακής στο Σικάγο, αναφερόμενος στον Τζαμαϊκανό υπεραθλητή.

«Θα πρέπει να τρέξουμε μέχρι το τέλος, αλλά είμαστε σε καλή θέση, όχι μόνο για να κερδίσουμε, αλλά για να βοηθήσουμε την Αμερική να προχωρήσει», είπε ο Ομπάμα.

«Φέτος έχετε να κάνετε μια δύσκολη επιλογή, την πιο δύσκολη που έχουμε δει εδώ και μια γενιά, τουλάχιστον», πρόσθεσε. «Από την πλευρά μας η Μισέλ και εγώ θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, αλλά και να σας προειδοποιήσουμε: Η εκλογή θα είναι δύσκολη. Έχουμε ακόμα 86 ημέρες, και δεν είναι ώρα να αποκοιμηθούμε, θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας», συμπλήρωσε σε ομιλία του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα άρχισε τριήμερη περιοδεία με λεωφορείο στην Αϊόβα, όπου πραγματοποιεί επίσης προεκλογική εκστρατεία ο Πολ Ράιαν, ο μόλις διορισθείς συνυποψήφιος αντιπρόεδρος από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του.

Σημειώνεται ότι και ο Μιτ Ρόμνεϊ ξεκίνησε με λεωφορείο προεκλογική εκστρατεία στη Φλόριντα.