ΚΟΣΜΟΣ

Η κυβέρνηση Ομπάμα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση Ομπάμα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

«Μεγάλη μέρα για την Ελλάδα» χαρακτήρισε η εκρπόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, τη χθεσινή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πριν από την ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.

Μάλιστα, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η «χώρα θα πάρει σημαντικές αποφάσεις». Σε ερώτηση αν οι διαδηλώσεις στους ελληνικούς δρόμους ανησυχούν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η αμερικανική κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους «για να υποστηριχθούν οι μεταρρυθμίσεις», όπως είπε, «που είναι αναγκαίες, δίνοντας τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη».

«Έχουμε όλοι μαζί ζητήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, για τη βελτίωση της μακροπρόθεσμης ανταγωνιστικότητας στην οικονομία τους, για να κάνουν τη χώρα πιο ελκυστική για επενδύσεις και για την επιστροφή της στην ανάπτυξη», τόνισε.

«Προφανώς, αυτό είναι μια απόφαση του ελληνικού λαού» προσέθεσε η κ. Νούλαντ και κατέληξε: «Αλλά υποστηρίζουμε σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία της μεταρρύθμισης, που είναι σε εξέλιξη».