Εκλογική συμφωνία Μπερλουσκόνι-Λέγκας του Βορρά

Newsbomb

Εκλογικός συνασπισμός της Κεντροδεξιάς σχηματίστηκε στην Ιταλία ενόψει των βουλευτικών εκλογών, μεταξύ του Λαού της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και της Λέγκας του Βορρά.

Ο Καβαλιέρε ανακοίνωσε το γεγονός στον ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL. «Αυτή τη νύκτα habemus papam. Μια συμφωνία υπογράφηκε ανάμεσα σ' εμάς και το Καρότσο (ονομασία της Λέγκας του Βορρά). Υπέγραψα ο ίδιος και εξ ονόματος της Λέγκας του Βορρά υπέγραψε ο (πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι) Ρομπέρτο Μαρόνι, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Λομβαρδία. Εγώ θα είμαι ο επικεφαλής των μετριοπαθών».

Το όνομα του πρωθυπουργού «θα αποφασιστεί σε περίπτωση που κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Ο Μπερλουσκόνι εκτιμά πως ο εθνικός γραμματέας του Λαού της Ελευθερίας (PDL), ο Αντζελίνο Αλφάνο, θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός αρχηγός της ιταλικής κυβέρνησης αν η κεντροδεξιά κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου: «Ο Αλφάνο μπορεί να είναι ο υποψήφιός μας για την πρωθυπουργία και εγώ μπορώ να είμαι ο υπουργός Οικονομίας», δήλωσε ο Καβαλιέρε.

Το PDL υπολείπεται σημαντικά στις δημοσκοπήσεις, στις οποίες έχει σαφές προβάδισμα ο μεγάλος συνασπισμός της κεντροαριστεράς με επικεφαλής τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Διαβάστε επίσης:

Bild: Οι Έλληνες δεν θέλουν 300 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις!

Αυτή είναι το «μυστικό όπλο» του Usain Bolt

Κινηματογράφησαν γιγάντιο καλαμάρι στην άβυσσο του Ειρηνικού

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved