ΚΟΣΜΟΣ

Σαϊεντολόγος αποκαλύπτει τα βασανιστήρια που πέρασε κατά τη μύησή της

Σαϊεντολόγος αποκαλύπτει τα βασανιστήρια που πέρασε κατά τη μύησή της

Ένα νέο βιβλίο έρχεται να συνταράξει ακόμα περισσότερο την κοινή γνώμη σχετικά με τη θρησκεία της Σαϊεντολογίας.

Και ενώ το βιβλίο αυτό είναι ένα από τα πολλά που έχουν κατακρίνει την αμφιλεγόμενη θρησκεία, η συγγραφέας του καινούργιου βιβλίου είναι η ανιψιά ενός από τους ισχυρότερους άνδρες στην αίρεση.

Στο βιβλίο της, με τίτλο «Πέρα από την πίστη: Η μυστική μου ζωή μέσα στην Σαϊεντολογία και η οδυνηρή μου απόδραση», η Τζένα Μισκάβιτζ-Χιλ παρουσιάζει το πώς τα παιδιά που μεγάλωναν σε «στρατόπεδα» Σαϊεντολογίας αναγκάζονταν να μεταφέρουν μεγάλες κοτρόνες από παγωμένα ρυάκια τον χειμώνα και υποβάλλονταν σε χρόνια πνευματικής οδύνης, καθώς μυούνταν στον αυστηρό κώδικα συμπεριφοράς της εκκλησίας.

Η εκκλησία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τα γραφόμενα του βιβλίου, ενώ εκπρόσωπός της δήλωσε πως «δεν θα συζητήσουμε προσωπικά ζητήματα που αφορούν την κυρία Χιλ, ούτε καμία από τις προσπάθειές της για να εκμεταλλευτεί το όνομα του κυρίου Μισκάβιτζ».

Η νεαρή γυναίκα εξηγεί πως καθημερινά της γινόταν πλύση εγκεφάλου προκειμένου να μην κάνει παιδιά στο μέλλον, καθώς η εκκλησία της Σαϊεντολογίας είναι αντίθετη με την γέννηση παιδιών από μέλη της, ενώ προχωρά και σε αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια που της έκαναν κατά τη μύησή της στη θρησκεία των Σαϊεντολόγων.