ΚΟΣΜΟΣ

Η ανακοίνωση των γαλλικών αρχών για την απειλή στον πύργο του Άιφελ

Η ανακοίνωση των γαλλικών αρχών για την απειλή στον πύργο του Άιφελ

Οι απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε γνωστά μνημεία και τόπους δημόσιων συναθροίσεων είναι συχνές στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά όλες αυτές οι περιπτώσεις «αντιμετωπίζονται σοβαρά», ανέφεραν πηγές της γαλλικής αστυνομίας.

Ο Πύργος του Άιφελ, το πασίγνωστο μνημείο του Παρισιού, εκκενώθηκε νωρίτερα το βράδυ μετά από μια ανώνυμη απειλή περί βομβιστικής επίθεσης στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας.

Η αστυνομία έστησε μια περίμετρο ασφαλείας γύρω από τον Πύργο, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες αλλά και παριζιάνοι.
Το τηλεφώνημα έγινε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη Βαλ ντε Μαρν, ένα παριζιάνικο προάστιο, από έναν τηλεφωνικό θάλαμο στην ίδια περιοχή.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας διεξάγει έρευνα, πάντα κατά την ίδια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι απειλές για βομβιστικές επιθέσεις σε γνωστά μνημεία και τόπους δημόσιων συναθροίσεων είναι συχνές στη γαλλική πρωτεύουσα, αλλά όλες αυτές οι περιπτώσεις «αντιμετωπίζονται σοβαρά», είπε η πηγή αυτή.

Ομάδες ειδικών της αστυνομίας και πυροτεχνουργοί έσπευσαν επί τόπου.