ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία σε Νοτιοσλάβους: Επιλέξτε, επιτέλους, ένα όνομα!

Γερμανία σε Νοτιοσλάβους: Επιλέξτε, επιτέλους, ένα όνομα!

Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την FYROM να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί λύση στην ονομασία της χώρας, δήλωσε η Emily Haber, υφυπουργός Εξωτερικών στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο.

«Επιλέξτε ένα όνομα! Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε τις μεταρρυθμίσεις και όλα όσα γίνονται στη χώρα. Η FYROM εξακολουθεί να είναι σημαντική για την ασφάλεια της Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων. Από αυτήν την άποψη, η ένταξη της χώρας στην ΕΕ είναι σίγουρα σημαντική. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε επιλέξτε, επιτέλους, ένα όνομα», δήλωσε η Χάμπερ.

Επίσης ο Roderik Kizveter (;) μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, ελπίζει ότι η FYROM έχει τη δύναμη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό περισκόπιο.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη FYROM να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η ΕΕ, έχει τους όρους της που πρέπει να τηρούνται. Εάν η πολιτική κατάσταση είναι ασυμβίβαστη με τους όρους αυτούς, θα πρέπει να περιμένει», είπε ο Kizveter.

Επιπρόσθετα, ο Joakim Shpac, πολιτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Φιλελευθέρων, της ομάδας των βουλευτών της Bundestag, δήλωσε ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματά τους, αν και δεν τα έχουν λύσει ακόμη, ωστόσο η πορεία τους είναι θετική, τότε, ίσως, προκύψει και λύση στο όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του πρακτορείου ΙΝΑ.

--