Ικανοποιημένος ο Μπαρόζο από τον Πούτιν για το θέμα της Συρίας

Newsbomb

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιεί την επιρροή της χώρας του στη Συρία προκειμένου να "βρεθεί μια λύση".


"Η Συρία ήταν πάντα η μεγάλη σύμμαχος της Ρωσίας, ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης. Σε αυτές τις περιστάσεις η Ρωσία έχει μια τεράστια επιρροή. Δεν μπορώ παρά να χαρώ που ο κ. Πούτιν χρησιμοποιεί αυτή την επιρροή για να βρεθεί μια λύση, κάτι που δεν συνέβαινε προηγουμένως", δήλωσε ο Μπαρόζο στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης Europe 1, Le Monde και iTele.

"Η Ευρώπη προασπίστηκε πάντα έναν πολιτικό δρόμο για αυτή τη σύγκρουση", είπε ο Μπαρόζο, την επομένη της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία. "Η Επιτροπή πιστεύει πως πρέπει να αξιοποιηθεί, με την πίεση, ο πολιτικός και διπλωματικός δρόμος".

"Το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η απειλή, κυρίως εκ μέρους των Αμερικανών αλλά και των Γάλλων, ήταν ένα ουσιαστικό στοιχείο ώστε η Συρία να δεχθεί την καταστροφή των χημικών όπλων της", εκτίμησε ο Μπαρόζο, αναφερόμενος στις απειλές για πλήγματα της Ουάσινγκτον και του Παρισιού.

"Ας είμαστε σοβαροί, δεν είναι η Ευρώπη που είναι διαιρεμένη, είναι οι χώρες", είπε ο Μπαρόζο, αναφέροντας το παράδειγμα του βρετανικού κοινοβουλίου που ψήφισε εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, αν και είχε κριθεί απαραίτητη από την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved