ΚΟΣΜΟΣ

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου κατά της άμβλωσης

Γυμνόστηθη διαμαρτυρία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου κατά της άμβλωσης

Μια Ουκρανή ακτιβίστρια, μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης Femen, έβγαλε σήμερα το μπλουζάκι της σε σημείο κοντά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να διαμαρτυρηθεί για την καταδίκη των αμβλώσεων εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν», φώναξε η γυναίκα πολλές φορές αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το στήθος της πάνω στο οποίο είχε γράψει με έντονα χρώματα και στην αγγλική γλώσσα «Τα Χριστούγεννα ακυρώθηκαν, (η Παναγία) "έριξε" τον Ιησού»

Η Ίνα Σεβτσένκο, 23 ετών, γνωστή ακτιβίστρια και ιδρυτικό μέλος της φεμινιστικής αυτής οργάνωσης, που έχει γίνει γνωστή για τις γυμνόστηθες διαμαρτυρίες μελών της, άρχισε να τρέχει προς την πλατεία του Αγίου Πέτρου, αμέσως όμως την περικύκλωσαν τουλάχιστον 20 Ιταλοί αστυνομικοί, οι οποίοι ήδη βρίσκονταν σε επιφυλακή για την παρουσία της.

PLATEIA37912333333

Οι ίδιοι δημιούργησαν με τα σώματά τους ένα ανθρώπινο τείχος με στόχο να κρύψουν την ακτιβίστρια από τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές των μελών των μέσων ενημέρωσης που είχαν επίσης ειδοποιηθεί για την έλευσή της, όπως άλλωστε και η αστυνομία.

Η ξανθιά γυναίκα άρχισε να κραυγάζει πριν την εντοπίσουν οι αστυνομικοί, τη σπρώξουν βίαια και την καλύψουν πίσω από ένα μικρό όχημα της αστυνομίας, εν μέσω πλήθους περαστικών που δεν είχαν καταλάβει τι συνέβαινε.

Οι Femen έχουν οργανώσει πολλές γυμνές διαμαρτυρίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για το δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση.