Ουκρανία: Οι συνομιλίες είναι «πολύ δύσκολες» λέει ο Γάλλος Υπ.Εξ.

Ουκρανία: Οι συνομιλίες είναι «πολύ δύσκολες» λέει ο Γάλλος Υπ.Εξ.

O υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε απόψε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη» που θα αποκλιμακώσει την κρίση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας τις συνομιλίες «πολύ δύσκολες».

«Δεν υπάρχει προς το παρόν συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ δύσκολες και εργαζόμαστε με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης» είπε ο Λοράν Φαμπιούς σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει μαζί με τους ομολόγους του της Πολωνίας και τη Γερμανίας για να συναντήσουν και πάλι τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, έπειτα από συνομιλίες δύο ωρών και πλέον με την αντιπολίτευση.
Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών, που αποφάσισαν απόψε να παρατείνουν την παραμονή τους στο Κίεβο μέχρι αύριο, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση από το πρωί. Διπλωματικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι ο οδικός χάρτης θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχηματισμό μιας προσωρινής κυβέρνησης. «Πρέπει να βρούμε κάθε τρόπο για να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, να εξετάσουμε τη διεξαγωγή εκλογών και να δούμε πώς μπορούμε να τερματίσουμε τη βία, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει μια λύση», επισήμανε ο Φαμπιούς.

sikorski

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι έκρινε πως «έχει σημειωθεί πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις με στόχο να δοθεί ένα τέλος στην ουκρανική κρίση, αλλά «εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικές διαφορές». «Μετά τις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, επιστρέφουμε στον πρόεδρο για να συμβάλλουμε στις διαπραγματεύσεις. Σημειώθηκε πρόοδος, όμως οι σημαντικές αποκλίσεις υφίστανται ακόμη» έγραψε ο υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο, είπε από την δική του πλευρά πως ελπίζει οι υπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας να μπορέσουν να καταλήξουν σε έναν οδικό χάρτη με τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση αργότερα απόψε. «Δεν έχουμε ακόμη μια ξεκάθαρη απόφαση. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει αποτέλεσμα απόψε», είπε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τον Γιανουκόβιτς.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Άμεση πολιτική λύση θέλουν Μέρκελ-Ομπάμα-Πούτιν

«Ο Γιανουκόβιτς συμφωνεί στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το 2014»

Διαψεύδει η Μόσχα την παροχή «πολιτικού ασύλου» στον Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Οι επεξεργάζονται λύση με τον Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο

Το συγκλονιστικό tweet Ουκρανής νοσοκόμας: «Πεθαίνω»

Λευκός Οίκος προς Γιανουκόβιτς: Απόσυρε αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των διαδηλωτών 67 αστυνομικοί

Αποχωρεί ο Δήμαρχος του Κιέβου

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία...

Συνεχίζεται η αιματοχυσία ! Πάνω από 50 οι νεκροί στο Κίεβο (vid)

Οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο μέσα από τον φακό του Γ. Μπεχράκη

Βίντεο: Ελεύθεροι σκοπευτές στη Ουκρανία δίνουν τη χαριστική βολή

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας