ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

Το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησε να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και του παγώματος των οικονομικών πόρων σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, σε βάρος των προσώπων τα οποία ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία.


Κατά την έξοδό της από την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η Ιταλίδα υπουργός Έμμα Μπονίνο δήλωσε ότι η θέση αυτή ελήφθη από κοινού και με τον Γάλλο, τον Γερμανό και τον Πολωνό υπουργό—οι τρεις τους, ο Λοράν Φαμπιούς, ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ και ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι βρίσκονται στο Κίεβο, όπου διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την αντιπολίτευση.

«Η εφαρμογή της απόφασης θα προχωρήσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε η Μπονίνο, σημειώνοντας ότι οι κυρώσεις θα περιλαμβάνουν «την απαγόρευση έκδοσης βίζας και το πάγωμα των πόρων σε βάρος αυτών οι οποίοι διέπραξαν βίαιες ενέργειες», όπως τόνισε η Μπονίνο στους δημοσιογράφους.

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την επιβολή εμπάργκο σε υλικά και σε εξοπλισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές αρχές σε πράξεις βίαιης καταστολής.

Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας, που συνομιλούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, στα συμπεράσματά του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισημαίνεται ότι «το εύρος εφαρμογής των κυρώσεων» θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και από την έκβαση των συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Διαβάστε επίσης:

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο

Το συγκλονιστικό tweet Ουκρανής νοσοκόμας: «Πεθαίνω»

Λευκός Οίκος προς Γιανουκόβιτς: Απόσυρε αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των διαδηλωτών 67 αστυνομικοί

Αποχωρεί ο Δήμαρχος του Κιέβου

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία...

Συνεχίζεται η αιματοχυσία ! Πάνω από 50 οι νεκροί στο Κίεβο (vid)

Οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο μέσα από τον φακό του Γ. Μπεχράκη

Βίντεο: Ελεύθεροι σκοπευτές στη Ουκρανία δίνουν τη χαριστική βολή

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας