ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος προς Γιανουκόβιτς: Απόσυρε αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας

Λευκός Οίκος προς Γιανουκόβιτς: Απόσυρε αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου και τις αρχές της Ουκρανίας να σεβαστούν το δικαίωμα των Ουκρανών πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε κηρυχθεί από τον πρόεδρο και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, και τους δεκάδες νέους θανάτους που αναφέρθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τα πλάνα (στα οποία απεικονίζονται) ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον του ίδιου του λαού τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ακόμη η προεδρία των ΗΠΑ κάλεσε τον ουκρανικό στρατό «να μην εμπλακεί στη σύγκρουση, η οποία πρέπει να επιλυθεί με πολιτικά μέσα» και τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της χώρας στην ΕΕ για να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία.

UK4

Στο μεταξύ οι αρχές του δήμου του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών από προχθές Τρίτη ανήλθε σε 67.

Σύμφωνα με τον δήμο του Κιέβου, «67 πτώματα βρίσκονται ήδη στην ιατροδικαστική υπηρεσία». Ο δήμος διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για διαδηλωτές οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από την Τρίτη.

Ορισμένες πηγές της ουκρανικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο νωρίτερα για «πάνω από 60 νεκρούς» στα επεισόδια που σημειώθηκαν μόνον σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των διαδηλωτών 67 αστυνομικοί

Αποχωρεί ο Δήμαρχος του Κιέβου

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία...

Συνεχίζεται η αιματοχυσία ! Πάνω από 50 οι νεκροί στο Κίεβο (vid)

Οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο μέσα από τον φακό του Γ. Μπεχράκη

Βίντεο: Ελεύθεροι σκοπευτές στη Ουκρανία δίνουν τη χαριστική βολή

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας