ΚΟΣΜΟΣ

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο (pics+vid)

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο (pics+vid)

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων - Κυρώσεις στο Κίεβο αποφάσισαν οι Βρυξέλλες - Άμεση πολιτική λύση θέλουν Μέρκελ, Ομπάμα, Πούτιν - Στο τραπέζι των διαβουλεύσεων ο Γιανουκόβιτς και η αντιπολίτευση με μεσολάβηση της τρόικας των υπουργών εξωτερικών που είναι στο Κίεβο

Δείτε LIVE

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Κίεβο με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 75, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ουκρανικού υπουργείου Υγείας, ενώ τα ξένα μέσα κάνουν λόγο ακόμα και για αριθμό που υπερβαίνει τους 100, χωρίς κάτι τέτοιο ακόμη να επιβεβαιώνεται.

via9

Στα στελέχη της αστυνομίας της Ουκρανίας μοιράστηκαν πολεμικά όπλα, τα οποία διατάχθηκαν να χρησιμοποιούν «όπως προβλέπει ο νόμος» για την αντιμετώπιση των πολιτικών ταραχών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτάλι Ζαχαρτσένκο.

u1

Οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για ελεύθερους σκοπευτές που πυροβολούν στο ψαχνό και εκτελούν εν ψυχρώ το συγκεντρωμένο πλήθος επιβεβαιώνονται πλήρως. Αδιάψευστος μάρτυρας οι εικόνες και τα βίντεο των τηλεοπτικών συνεργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος της Κιέβου αποχωρεί από το κυβερνητικό κόμμα και καλεί τους βουλευτές να βγουν στην Πλατεία.

«Καμιά εξουσία δεν αξίζει ανθρώπινες ζωές και εγώ κηδεύω δεκάδες κάθε μέρα», δήλωσε.

via5

Και ενώ οι δρόμοι του Κιέβου βάφονται κόκκινοι από το αίμα, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αποφάσισαν την επιβολή κυρώσεων, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και του παγώματος των οικονομικών πόρων σε ευρωπαϊκές δικαιοδοσίες, σε βάρος των προσώπων τα οποία ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία.

via7

Επίσης, αποφάσισαν την επιβολή εμπάργκο σε υλικά και σε εξοπλισμό που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές αρχές σε πράξεις βίαιης καταστολής, ενώ κατόπιν αιτήματος των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας, που συνομιλούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς στο Κίεβο, στα συμπεράσματά του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ επισημαίνεται ότι «το εύρος εφαρμογής των κυρώσεων» θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και από την έκβαση των συνομιλιών με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Άμεση πολιτική λύση θέλουν Μέρκελ-Ομπάμα-Πούτιν

Στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο «να βρεθεί μία πολιτική λύση στην κρίση της Ουκρανίας όσο το δυνατόν συντομότερα» κατέληξαν η Γερμανίδα Καγκελάριος, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Μέρκελ με τον Πούτιν και τον Ομπάμα.

Ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία του Μπαράκ Ομπάμα με την Άνγκελα Μέρκελ εξέδωσε και ο Λευκός Οίκος: «Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι κρίσιμο οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσουν να βρίσκονται σε στενή επαφή στις επόμενες ημέρες για να υποστηρίξουμε το τέλος της βίας και την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας προς το συμφέρον των πολιτών της Ουκρανίας».

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο Ρώσος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ όλοι τους εξέφρασαν τη «μέγιστη ανησυχία» τους για τη φονική βία στην Ουκρανία, τόνισε το Κρεμλίνο.

u3

Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στον Γιανουκόβιτς

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου και τις αρχές της Ουκρανίας να σεβαστούν το δικαίωμα των Ουκρανών πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε κηρυχθεί από τον πρόεδρο και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, και τις δεκάδες νέους θανάτους που αναφέρθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα.

LEFKOS83713

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τα πλάνα (στα οποία απεικονίζονται) ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας να ανοίγουν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον του ίδιου του λαού τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ακόμη η προεδρία των ΗΠΑ κάλεσε τον ουκρανικό στρατό «να μην εμπλακεί στη σύγκρουση, η οποία πρέπει να επιλυθεί με πολιτικά μέσα» και τόνισε ότι θα συνεργαστεί με τους συμμάχους της χώρας στην ΕΕ για να λογοδοτήσουν αυτοί που ευθύνονται για τη βία στην Ουκρανία.

PUTIN492482342342

Στέλνει εκπρόσωπο ο Πούτιν

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα στείλει στο Κίεβο έναν εκπρόσωπο για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση, έπειτα από αίτημα του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

«Ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς πρότεινε στον ρώσο πρόεδρο να στείλει έναν εκπρόσωπο στο Κίεβο για να συμμετάσχει ως μεσολαβητής σε διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση», σημείωσε ο Πεσκόφ, διευκρινίζοντας ότι ο Πούτιν επέλεξε για τη θέση τον συνήγορο του πολίτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα Βλαντίμιρ Λούκιν.

ukraineegotiations

Ξεκίνησαν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς έχουν καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη διαμεσολάβηση των υπουργών Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Νέα τηλεφωνική συνομιλία είχε ο Μπάιντεν με τον Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Άμεση πολιτική λύση θέλουν Μέρκελ-Ομπάμα-Πούτιν

«Ο Γιανουκόβιτς συμφωνεί στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το 2014»

Διαψεύδει η Μόσχα την παροχή «πολιτικού ασύλου» στον Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Οι επεξεργάζονται λύση με τον Γιανουκόβιτς

Ουκρανία: Η ΕΕ συμφώνησε να επιβάλει κυρώσεις

Μεγαλώνει ο «κύκλος του αίματος» στο Κίεβο

Το συγκλονιστικό tweet Ουκρανής νοσοκόμας: «Πεθαίνω»

Λευκός Οίκος προς Γιανουκόβιτς: Απόσυρε αμέσως τις δυνάμεις ασφαλείας

Ο Πούτιν στέλνει εκπρόσωπο στο Κίεβο

Ουκρανία: Συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ

Ουκρανία: Αιχμάλωτοι των διαδηλωτών 67 αστυνομικοί

Αποχωρεί ο Δήμαρχος του Κιέβου

Πεθαίνοντας στην Ουκρανία...

Συνεχίζεται η αιματοχυσία ! Πάνω από 50 οι νεκροί στο Κίεβο (vid)

Οι αιματηρές συγκρούσεις στο Κίεβο μέσα από τον φακό του Γ. Μπεχράκη

Βίντεο: Ελεύθεροι σκοπευτές στη Ουκρανία δίνουν τη χαριστική βολή

Ουκρανοί αθλητές αποχωρούν από το Σότσι λόγω της αιματοχυσίας