ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με τη φωτογραφία του κλωνοποιημένου δεινόσαυρου!

Σάλος με τη φωτογραφία του κλωνοποιημένου δεινόσαυρου!

Σάλος έχει προκληθεί στο διαδίκτυο από μια φωτογραφία που υποστηρίζεται ότι απεικονίζει τον πρώτο κλωνοποιημένο δεινόσαυρο!

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το hound.org, όπου αναρτήθηκε η σχετική είδηση, επιστήμονες του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ επώασαν ένα μωρό Apotosaurus με το παρατσούκλι «Spot» - αφού ανάκτησαν DNA από απολίθωμα του δεινόσαυρου - στη μήτρα μιας στρουθοκάμηλου!
Η είδηση ωστόσο δεν άργησε μα διαψευστεί, καθώς η εγκυρότητα της ιστοσελίδας έχει τεθεί πολλές φορές… εν αμφιβόλω, με πιο πρόσφατη περίπτωση την είδηση για μια Νορβηγίδα ναυαγό που βρέθηκε μέσω του Google Earth!

«Νόμιζα ότι κάτι τέτοιο (σ.σ. κλωνοποίηση δεινοσαύρου) θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ταινίες, ωστόσο είναι αληθινό! Συμβαίνει στο εργαστήριό μας», υποστηρίζει στο άρθρο η Gemma Sheridan, η οποία, όχι μόνο δεν είναι… ναυαγός, πόσω μάλλον ερευνήτρια και καθηγήτρια χημείας του LJMU όπως παρουσιάζεται, αλλά φίλη των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας!

Η ιστορία πάντως έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση (αρχικός μάλλον στόχος που τελικά επετεύχθη φέρνοντας χτυπήματα και διασημότητα στο σάιτ), καθώς αρκετοί άρχισαν τις συγκρίσεις με την ταινία Jurassic Park! Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε ωστόσο σε αυτή έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους…

Όσο για τη φωτογραφία; Απαθανατίζει απλά ένα νεογέννητο καγκουρό…

bfgn

Διαβάστε ακόμα:

Απίστευτο! Άφησε ύαινα να του φάει τα γεννητικά όργανα επειδή…