ΚΟΣΜΟΣ

Πατριάρχης Κύριλλος: «Οι καρδιές των πιστών της Ορθοδοξίας πονούν»

Πατριάρχης Κύριλλος: «Οι καρδιές των πιστών της Ορθοδοξίας πονούν»

Πάνω από επτά χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα για να γιορτάσουν με κατάνυξη την Ανάσταση του Κυρίου.

Τη Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως τέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος στο καθιερωμένο κήρυγμά του έκανε ξεχωριστή αναφορά τον λαό της Ουκρανίας που υποφέρει από την κρίση.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος στους χιλιάδες πιστούς που παρευρέθησαν χθες στον Ναό του Σωτήρος, μίλησε για την ιερή μέρα της Ανάστασης που συμβολίζει την πανηγυρική θεία νίκη απέναντι στους δύο μεγάλους εχθρούς του ανθρώπου: Την αμαρτία και τον θάνατο. Φέτος ο Πατριάρχης αναφέρθηκε ειδικότερα στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι καρδιές των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας συμπάσχουν με όσους υποφέρουν από την κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Η Θεία Λειτουργία ξεκίνησε στον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας στις 11 το βράδυ και κράτησε μέχρι πολύ αργά, μετά τα μεσάνυχτα. Την Λειτουργία της Αναστάσεως παρακολούθησαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την σύζυγό του Σβετλάνα και ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, με τους οποίους ο Πατριάρχης Κύριλλος αντάλλαξε τα παραδοσιακά τριπλά φιλία της Αγάπης και τους ευχήθηκε Χριστός Ανέστη, προσφέροντάς τους, σύμφωνα με το έθιμο, πολύχρωμα κουτιά με στολισμένα πασχαλιάτικα αυγά.

Διαβάστε επίσης

RT: Η Ρωσική Αθήνα