Πακιστάν: Άνδρας με ιστορικό ψυχασθένειας καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία

Newsbomb

Σε θάνατο με την κατηγορία της βλασφημίας, καταδίκασε την Τρίτη (15/7) δικαστήριο του ανατολικού Πακιστάν, έναν άνδρα με ιστορικό ψυχασθένειας.

Ο Μουχάμαντ Ζουλφικάρ, 50 ετών, συνελήφθη το 2008 όταν κάτοικοι της Λαχόρης τον κατήγγειλαν ότι έγραψε σε έναν τοίχο μια φράση που θεωρήθηκε «βλάσφημη» για το Ισλάμ, διευκρίνισε ο αστυνομικός Άλαχ Ντίτα Τσόντρι.

Ο συνήγορος του Ζουλφικάρ, ο Κασίφ Μποχάρι, ο οποίος είχε διοριστεί από το κράτος, είπε ότι έκανε έκκληση για επιείκεια επειδή ο κατηγορούμενος είχε ιστορικό ψυχικής ασθένειας πριν από τη σύλληψή του, όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. «Πρέπει να εξεταστεί η ψυχική του υγεία», τόνισε ο εισαγγελέας Μποχάρι που είχε αναλάβει την υπόθεση, επειδή κανείς άλλος νομικός δεν δεχόταν να υπερασπιστεί τον Ζουλφικάρ.

Σημειώνεται ότι ο νόμος περί βλασφημίας, με βάση τον οποίο μπορεί κάποιος να καταδικαστεί σε θάνατο επειδή προσέβαλε το Ισλάμ ή τον προφήτη Μωάμεθ, αποτελεί πηγή αντιπαράθεσης και κοινωνικής αναταραχής για τη χώρα των 180 εκατομμυρίων κατοίκων. Εκτιμάται, με βάση στοιχεία της υπηρεσίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι από το 1986 έχουν κατηγορεί για βλασφημία 1.300 άνθρωποι, ενώ περίπου 50 από αυτούς λιντσαρίστηκαν από εξαγριωμένα πλήθη πριν ολοκληρωθεί η δίκη τους…

Διαβάστε ακόμα:

Απλά ένας Ινδός ανεβαίνει μια σκάλα. Με μια μηχανή στο κεφάλι! (video+pic)

ΗΠΑ: Κανίβαλος νοσοκόμος σχεδίαζε να αποκεφαλίσει και να φάει κορίτσι! (photo)

Σιβηρία: Ανεξήγητο μυστήριο με τεράστιο κρατήρα (video+photos)

Βρετανία: Έκρηξη φορτηγού σε πολυσύχναστο δρόμο! (video+photos)

Ανατριχιαστικό: Ιάπωνας έκανε τη φίλη του… ντουζιέρα! (photos)

Βρετανίδα έχει βάλει στόχο ζωής να μοιάσει στην Κιμ Καρντάσιαν! (video+photos)

Γυναίκες λένε «όχι» στο ξύρισμα των ποδιών! (photos)

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved