ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα και Ρούτε συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να υποστεί μεγαλύτερες κυρώσεις

Ομπάμα και Ρούτε συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να υποστεί μεγαλύτερες κυρώσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε είχε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της οποίας συμφώνησαν ότι η Ρωσία πρέπει να πληρώσει αυξημένο κόστος αν συνεχίσει να στηρίζει τους βίαιους αυτονομιστές στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος χαιρέτισε τα μέτρα που ελήφθησαν σήμερα από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου καταδικάζονται έντονα οι ενέργειες που οδηγούν σε αυτήν την τραγωδία και προετοιμάζονται πρόσθετες κυρώσεις εναντίον εκείνων που αποσταθεροποιούν την Ουκρανία», συνεχίζει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Ρούτε εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις περαιτέρω ενδείξεις ότι η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει όπλα και μαχητές κατά μήκος των συνόρων για τη στήριξη των αυτονομιστών, ενώ συνεχίζει να συγκεντρώνει μαζικά και δικές της δυνάμεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης ότι όταν οι σοροί των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών επιτρέψουν στις χώρες από όπου κατάγονταν τα θύματα, πρώτη προτεραιότητα πρέπει να καταστεί το άνοιγμα της περιοχής, όπου κατέπεσε το αεροσκάφος, στους διεθνείς ερευνητές για μια πλήρη εξακρίβωση των συνθηκών. Ο Ομπάμα είναι στο Σιάτλ στο πλαίσιο της εκστρατείας συγκέντρωσης χρημάτων για το Δημοκρατικό κόμμα.

Διαβάστε επίσης:
Boeing 777: Δεν έχουν καταμετρηθεί σωστά οι σοροί των επιβατών που έχουν ανασυρθεί!

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων