ΚΟΣΜΟΣ

Ποροσένκο: Δε θα παραδώσουμε σε κανέναν τη γη μας

Ποροσένκο: Δε θα παραδώσουμε σε κανέναν τη γη μας

Τη Μαριούπολη στην ανατολική Ουκρανία, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας και την οποία είχαν αρχίσει να πολιορκούν οι αυτονομιστές, επισκέφθηκε ο Πέτρο Ποροσένκο, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους κατοίκους της.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεσμεύθηκε μάλιστα να την υπερασπιστεί από τους φιλορώσους αντάρτες οι οποίοι είχαν προωθηθεί σε αυτήν την περασμένη εβδομάδα μέχρι που κηρύχθηκε εκεχειρία.

«Αυτή είναι η ουκρανική μας γη, δε θα την παραδώσουμε σε κανέναν», έγραψε ο Ποροσένκο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Κατά την άφιξή του στην πόλη των 500.000 κατοίκων, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι, στρατηγικής σημασίας για τις εξαγωγές χάλυβα της Ουκρανίας, ο Ποροσένκο δήλωσε ότι «έδωσα διαταγή (στον στρατό) να ενισχύσει την άμυνα της Μαριούπολης με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, άρματα μάχης και αεροπορική κάλυψη», προσθέτοντας: «ο εχθρός θα υποστεί μια συντριπτική ήττα».

Την άφιξη του Ποροσένκο στην πόλη, στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας, επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο εκπρόσωπός του Σβιάτοσλαβ Τσεχόλκο.

Διαβάστε ακόμα:

Κινέζα τυλίχθηκε στις φλόγες από απερισκεψία σερβιτόρας! (vid)

Φλόριντα: Γιγάντια γαρίδα προκάλεσε πανικό (photos)

Αυστραλία: Οι καρχαρίες προτιμούν συντριπτικά για… μεζέ τους άνδρες! (vid)

Φάντασμα παρενοχλούσε σεξουαλικά Ιρλανδή νοικοκυρά! (pics)

Σκοτώθηκαν από φορτηγό τεμαχίζοντας χτυπημένο ιπποπόταμο!

Ισπανία: Μαφιόζικη εκτέλεση Ιρλανδού βαρόνου ναρκωτικών (vid+pics)

ΗΠΑ: Τους επιτέθηκαν μετά από καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης (vid+pics)

ΗΠΑ: Το αποκρουστικό βίντεο για τη δράση των τζιχαντιστών (pics)