ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εξαφανίστηκε έφηβη που επιθυμούσε να ενταχθεί στο ΙΚ

Γαλλία: Εξαφανίστηκε έφηβη που επιθυμούσε να ενταχθεί στο ΙΚ

Έρευνα, μετά την εξαφάνιση μιας έφηβης 15 ετών, η οποία σκόπευε να πάει στη Συρία για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ξεκίνησε η γαλλική δικαιοσύνη.

«Η κοπέλα εξαφανίστηκε στις 10 Οκτωβρίου από το σπίτι των γονιών της στο Μπετονκούρ στην ανατολική Γαλλία», δήλωσε η Τερέζ Μπρουνισό, εισαγγελέας της Μοντμπερλιάρ.

Την ίδια ώρα, έρευνα έχει ξεκινήσει για «ανησυχητική εξαφάνιση μιας ανήλικής που βρίσκεται σε κίνδυνο» από την αστυνομία της Ντουμπ.

Σύμφωνα με τον νομάρχη της Ντουμπ, τον Στεφάν Φρατασί, η κοπέλα «μάλλον έχει φύγει από το γαλλικό έδαφος προς την Τουρκία, ώστε να περάσει στη Συρία».

«Ένα γαλλικό μέσο ενημέρωσης που επικοινώνησε με την οικογένειά της φέρεται να συνάντησε την κοπέλα το απόγευμα του Σαββάτου στην Τουρκία», διευκρίνισε η εισαγγελέας.

Η πληροφορία αυτή είναι «αξιόπιστη», ενώ η έφηβη «είναι πιθανό να βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα», όμως «πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε σε επίπεδο αστυνομίας με τις τουρκικές αρχές για να το επιβεβαιώσουμε», πρόσθεσε η Μπρουνισό.

Τον Μάιο οι γονείς της 15χρονης ενημερώθηκαν για τη ριζοσπαστικοποίηση της κόρης τους από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας. Αμέσως ζήτησαν να της επιβληθεί «απαγόρευση εξόδου από το γαλλικό έδαφος», η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από τη νομαρχία της Ντουμπ.

«Οι γονείς κράτησαν την ταυτότητα της κοπέλας, όμως κατάφερε να φύγει χρησιμοποιώντας την ταυτότητα κάποιου άλλου», επεσήμανε η Μπρουνισό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι πολλοί ανήλικοι έχουν συλληφθεί τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία την ώρα που προσπαθούσαν να μεταβούν στη Συρία, ενώ περισσότερες από 70 έρευνες έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς για συριακά δίκτυα που στρατολογούν νέους για τον τζιχάντ.

Διαβάστε ακόμα:

Κομπάνι: O Θεοδωράκης εμψυχώνει τους Κούρδους μαχητές!