AirAsia: Επεκτείνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος

Newsbomb

Οι Αρχές της Ινδονησίας αποφάσισαν να επεκτείνουν την περιοχή των ερευνών της μοιραίας πτήσης της AirAsia, εξαιτίας ισχυρών ρευμάτων στο σημείο, αναφέρει το BBC.

Το αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Σουραμπάγια - Σιγκαπούρη συνετρίβη στην θάλασσα, ανοιχτά της Ινδονησίας στις 28 Δεκεμβρίου. Μόλις 37 σοροί έχουν ανασυρθεί και εκφράζονται ανησυχίες ότι θα υπάρχουν έντονες δυσκολίες στην ανάσυρση των υπόλοιπων 125 σορών.

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος» δήλωσε ο επιχειρησιακός διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Έρευνας και Διάσωσης, Σουριγιάντι Μπ. Σουπριγιάντι. «Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι δύσκολο και νικήσουμε τον καιρό».

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή κάνουν δύσκολη την ανεύρεση της ατράκτου του αεροσκάφους, καθώς και των μαύρων κουτιών.

Στη βελτίωση του καιρού ελπίζουν τα συνεργεία διάσωσης. Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν είχαν επιτρέψει τις τελευταίες εννέα ημέρες στις υπηρεσίες εντοπισμού και αναζήτησης να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ωστόσο σήμερα, Τρίτη, υπάρχουν ελπίδες ότι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αξιωματούχοι της Ινδονησίας υποστηρίζουν ότι έχουν εντοπίσει την ουρά και τμήματα της ατράκτου του αεροσκάφους Airbus A320-200 στη θάλασσα της Ιάβας, ωστόσο τα ισχυρά ρεύματα, οι άνεμοι και τα μεγάλα κύματα κατέστησαν αδύνατη την αποστολή δυτών στο σημείο.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved