ΚΟΣΜΟΣ

Συριακό Παρατηρητήριο: Το ΙΚ ελέγχει 350 χωριά γύρω από το Κομπάνι

Συριακό Παρατηρητήριο: Το ΙΚ ελέγχει 350 χωριά γύρω από το Κομπάνι

Περίπου 350 χωριά γύρω από το Κομπάνι το οποίο ανακατέλαβαν οι Κούρδοι μαχητές, εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, όπως υποστήριξε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Τετάρτη (29/01) σκοτώθηκαν 22 τζιχαντιστές, πρόσθεσε η οργάνωση εδρεύει στη Βρετανία και βασίζει τις πληροφορίες της σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών εντός της Συρίας.

«Δεκαεννέα μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν σε μάχες με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στους λόφους γύρω από το Μανάζ, δυτικά του Κομπάνι», είπε ο Ραχμάν.

«Άλλοι τρεις σκοτώθηκαν σε χωριά στα ανατολικά του Κομπάνι», πρόσθεσε.

Επίσης, σε βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το ΙΚ στα δυτικά περίχωρα του Κομπάνι σκοτώθηκε ένας άμαχος, είπε ο Ραχμάν, τονίζοντας ότι ο αγώνας εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία δεν έχει τελειώσει.

Η τετράμηνη πολιορκία και οι μάχες στο Κομπάνι μετέτρεψαν την πόλη αυτή, πάνω στα συροτουρκικά σύνορα, σε έναν πραγματικό σωρό ερειπίων.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που κατάφεραν να μπουν στην πόλη είπαν ότι τα τρία τέταρτά της έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Σχετικές ειδήσεις