Βίντεο - ντοκουμέντο με την καταζητούμενη Χαγιάτ Μπουμεντιέν

Newsbomb

Η σύζυγος του δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού φέρεται να εμφανίζεται σε βίντεο του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ανατινάξτε τη Γαλλία 2» και καλεί τους Γάλλους μουσουλμάνους σε νέες επιθέσεις κατά γαλλικών στόχων.

Το βίντεο εμφανίζει μαχητές μασκοφόρους τζιχαντιστές να εγκωμιάζουν τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι και να καλούν σε εντατικοποίηση των επιθέσεων στη Γαλλία.

«Μην παραιτήστε, μη χαμηλώνετε τα όπλα σας, μην παραδίδεστε. Σκοτώστε! Σκοτώστε τους. Τώρα έχετε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια στόχους», λέει στα γαλλικά ο μασκοφόρος. Και, απευθυνόμενος στους Γάλλους μουσουλμάνους, συνεχίζει: «Σκοτώστε έναν αστυνομικό με μαχαίρι, πάρτε το όπλο του και μ'αυτό το όπλο σκοτώστε ένα στρατιώτη».

Στα αριστερά του εμφανίζεται μία γυναίκα, η οποία πιστεύεται πως είναι η σύζυγος του Αμεντί Κουλιμπαλί, του ανθρώπου που αιματοκύλισε το Kosher Deli του Παρισιού, συλλαμβάνοντας ως ομήρους δεκάδες ανθρώπους.

Η Χαγιάτ Μπουμεντιέν καταζητείται από τις γαλλικές αρχές ως συνεργός του Κουλιμπαλί και θεωρείται άκρως επικίνδυνη. Πιστεύεται πως βρίσκεται στη Συρία. Οι γαλλικές αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο να είναι η γυναίκα που εμφανίζεται στο συγκεκριμένο βίντεο.

Μάλιστα, πηγή προσκείμενη στη γαλλική αστυνομία, δήλωσε στο CNN πως οι αρχές πιστεύουν πως η γυναίκα με τη στολή παραλλαγής και το καλάσνικοφ στο χέρι είναι η Χαγιάτ Μπουμεντιέν.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved