Λονδίνο: Έτσι θα… συλλαμβάνονται όσοι δεν μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους!

Newsbomb

Μια πόλη στο μείζον Λονδίνο που ονομάζεται Μπάρκιν (δηλαδή… γαύγισμα στα αγγλικά!) αποφάσισε τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων DNA σκύλων, προκειμένου να εντοπίζει εύκολα τους αγενείς ιδιοκτήτες τετράποδων που δεν έχουν την ευθιξία να μαζέψουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους από τα πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μπάρκιν και Ντάγκεναμ σκοπεύει, μάλιστα, να απαγορεύσει από αυτό το καλοκαίρι την πρόσβαση στα 27 δημόσια πάρκα της στα τετράποδα που δεν θα έχουν προηγουμένως καταχωριστεί σε αυτό το αρχείο, διευκρινίζει η εφημερίδα «The Times».

Εξάλλου, στους «αμελείς» (sic) ιδιοκτήτες κατοικίδιων, οι οποίοι θα… συλλαμβάνονται χάρη στην πρωτοποριακή αυτή μέθοδο, να μην έχουν μαζέψει τα περιττώματα των τετράποδων φίλων τους τους, θα επιβάλλεται πρόστιμο 80 στερλινών (111 ευρώ).

Το δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει επίσης να συμπεριλάβει στο μισθωτήριο αυτών που ενοικιάζουν δημοτικές κατοικίες την υποχρέωση να καταχωρούν το DNA του σκύλου τους.

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες σκύλων στο Μπάρκιν και Ντάγκεναμ δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα, όμως δυστυχώς λίγοι εγωιστές πιστεύουν ότι μπορούν να παραλείπουν το καθάρισμα μετά το πέρασμα των σκύλων τους», σχολίασε ο δημοτικός υπεύθυνος Ντάρεν Ρόντουελ, ο οποίος χαρακτήρισε την καινοτομία αυτή που έρχεται από τις ΗΠΑ ως το «σκυλίσιο διαβατήριο για τον 21ο αιώνα».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved