ΚΟΣΜΟΣ

Οι τουρκικές Αρχές κλείνουν το δρόμο των προσφύγων προς την Ανδριανούπολη

Οι τουρκικές Αρχές κλείνουν το δρόμο των προσφύγων προς την Ανδριανούπολη

Εκατοντάδες πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στο σταθμό λεωφορείων της Κωνσταντινούπολης αποφάσισαν να κατευθυνθούν πεζή στην Ανδριανούπολη. Για μια ακόμη φορά η τουρκική αστυνομία τους σταμάτησε.

Οι πρόσφυγες παραμένουν εδώ και μέρες στο σταθμό και 700 από αυτούς αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας να κατευθυνθούν πεζή προς την Ανδριανούπολη. Κάποιοι διανυκτέρευσαν στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου, ενώ ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία ή ΙΧ.
Εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ επιλέγουν να μεταβούν δια ξηράς, ακολουθώντας τη διαδρομή προς την Αδριανούπολη, έπειτα από έκκληση, που διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να αποφεύγουν τον επικίνδυνο θαλάσσιο διάπλου από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.
Έως και 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν κατασκηνώσει γύρω από την πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αλλά οι τουρκικές αρχές τους απαγορεύουν να πλησιάσουν στα σύνορα.

Σχετικές ειδήσεις