ΚΟΣΜΟΣ

H Σλοβενία τοποθετεί κιγκλιδώματα στα σύνορα με την Κροατία

H Σλοβενία τοποθετεί κιγκλιδώματα στα σύνορα με την Κροατία

Με κιγκλιδώματα που τοποθετούνται σήμερα, η σλοβενική αστυνομία προσπαθεί να ελέγξει το μεταναστευτικό κύμα στη διάβαση Μπρεγκάνα- Όμπρεζιε, στα σύνορα με την Κροατία. Στόχος της κυβέρνησης της Σλοβενιάς είναι , ανάμεσα να μην μπορούν οι πρόσφυγες να διασχίζουν παράνομα τα σύνορα, αλλά να παραμένουν στον καταυλισμό με σκηνές που έχουν στηθεί στην περιοχή.

Η σλοβενική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τη νύχτα στη συγκεκριμένη διάβαση με την Κροατία ξέσπασαν επεισόδια και για το λόγο αυτό παρέμεινε κλειστή για μία ώρα. Στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχουν εισέλθει περί τα 3.000 άτομα, αλλά ο μεγαλύτερος αριθμός μετά σύντομη παραμονή φεύγει με κατεύθυνση την Αυστρία.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και καταγραφής των προσφύγων διεξάγεται με βάση τις διαθέσιμες δυνατότητες, ανέφερε η σλοβενική αστυνομία και διευκρίνισε ότι μέρος των προσφύγων δεν καταγράφεται και φεύγει προς την Αυστρία.

Τηλεφωνική συνομιλία Τσέραρ - Μέρκελ

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ, σε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Λιουμπλιάνα ελέγχει την κατάσταση, αλλά αναμένει γρήγορη και αποτελεσματική κοινή απάντηση της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση. Ο Μίρο Τσέραρ τόνισε ότι αναμένει να συμφωνηθεί κοινή απάντηση σε επίπεδο βασικών κατευθυντήριων γραμμών, την Τρίτη και την Τετάρτη, στις έκτακτες συναντήσεις των υπουργών Εσωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις