ΚΟΣΜΟΣ

«Έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας», υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση

«Έχουμε αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας», υποστηρίζει η τουρκική κυβέρνηση

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που συγκλόνισε την Άγκυρα το πρωί του Σαββάτου, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών, Σελαμί Αλτινόκ.

Το φιλο-κουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) κάνει λόγο για 128 νεκρούς από τις επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, αλλά χθες το βραδυ ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 97.

Χθες, επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει κανονικά στην διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών την 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω των αυξημένων κινδύνων θα ενισχυθούν περαιτέρω, όπως είπε, τα μέτρα ασφαλείας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο πρωθυπουργός φωτογράφισε ως πιθανούς δράστες είτε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), είτε τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή το ακροαριστερό Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP - C).

Από την πλευρά του, το HDP επιρρίπτει την ευθύνη στην κυβέρνηση και κάνει λόγο για προβοκάτσια από τους κύκλους του προέδρου Ερντογάν.

Σχετικές ειδήσεις