ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Έφηβος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά

Ένας 13χρονος Παλαιστίνιος νεκρός από ισραηλινά πυρά σε συγκρούσεις στη Ραμάλα - Τέσσερις Εβραίοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση ενός Ισραηλινού Άραβα με μαχαίρι.

Ένας έφηβος Παλαιστίνιος, ηλικίας 13 ετών, σκοτώθηκε σήμερα από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν σε ένα σημείο ελέγχου στο βόρειο τμήμα της Ραμάλας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για τον Άχμαντ Σαράκε, 13 ετών που έχασε την ζωή του όταν τον πυροβόλησαν, ενώ επιπλέον γίνεται λόγος για 20 Παλαιστίνιους που τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν κοντά στον ισραηλινό εποικισμό Μπέιτ Ελ.

Ο Άχμαντ Σαράκε, που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων της Ζαλαζούν, διακομίστηκε από τη Ραμάλα σε νοσοκομείο ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του.

Τέσσερις Εβραίοι τραυματίστηκαν σε μια επίθεση ενός Ισραηλινού Άραβα με μαχαίρι

Ένας Ισραηλινός Άραβας ηλικίας 20 ετών έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε μια ομάδα Εβραίων και κατόπιν τους επιτέθηκε με μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει τέσσερις εξ αυτών στο βόρειο Ισραήλ, γνωστοποίησε η ισραηλινή αστυνομία.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, μια 19χρονη γυναίκα έχει τραυματιστεί σοβαρά, ένας 14χρονος φέρει μέτριας σοβαρότητας τραύματα και δύο άνδρες ηλικίας 20 και 45 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά.

H αστυνομία ανέφερε ότι ο φερόμενος δράστης, ένας Άραβας Ισραηλινός ηλικίας 20 ετών από το βόρειο τμήμα της χώρας, συνελήφθη και δεν έχει τραυματιστεί.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που μετέβη στο σημείο είδε τις δυνάμεις ασφαλείας να ερευνούν ένα κίτρινο Fiat με το παρμπρίζ σπασμένο προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι δεν μετέφερε εκρηκτικές ύλες.

Πρόκειται για την 15η επίθεση με μαχαίρι εναντίον Εβραίων ή Ισραηλινών από την 3η Οκτωβρίου στο Ισραήλ, την κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη συνταράσσονται από την 1η Οκτωβρίου από ένα κύμα βίας που έχει στοιχίσει την ζωή σε 24 Παλαιστίνιους και 4 Ισραηλινούς.

Σχετικές ειδήσεις